Cum îl „predică“ un CEO pe Dumnezeu?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ceo

Pe Jacek l-am cunoscut anul trecut la Bucureşti. Aseară l-am reîntâlnit ca pe un vechi prieten acasă, în Varşovia. Este CEO-ul pentru Europa şi Asia al unei foarte mari companii la nivel mondial.

Anul trecut, CEO-ul din România al aceleiaşi companii internaţionale, ştiind că Jacek este un polonez catolic, a vrut să îi facă o surpriză la care să îmi aduc şi eu aportul. Aşa am ajuns să îl cunosc. Surpriza a fost reuşită; l-au adus pe marele CEO polonez la Catedrala Sf. Iosif. Dar de surpriză au avut parte şi organizatorii. Ei nu ştiau că în vizitele oficiale în România, Jacek venea în fiecare dimineaţă la Sf. Liturghie de la ora 7.00 din catedrala Sf. Iosif. M-au marcat atunci umanitatea, căldura şi credinţa lui profundă. Evident că nu mă aşteptam să găsesc o asemenea legătură cu Dumnezeu la un om care a primit deja foarte multe de la viaţă pe acest pământ.

Mi-a povestit aseară, foarte amuzat, cum la un eveniment oficial un omolog l-a întrebat despre viaţa şi familia lui. Jacek i-a răspuns că are cinci copii. La care celălalt CEO a reacţionat foarte mirat: 

- Câţi ai zis? Cinci?! … Şi cu câte femei? 

Jacek mi-a relatat povestea râzând, dar a adăugat, serios, că foarte mulţi nu prea mai înţeleg în ziua de azi ce înseamnă iubirea fidelă şi rodnică a unei singure femei / soţii.

În India, cu ceva ani în urmă, a primit o lecţie de credinţă neaşteptată de la un localnic necreştin. Aşa cum îi era obiceiul, nici măcar în India nu renunţa să participe în fiecare dimineaţă la Sf. Liturghie. Dar se jena să fie dus de la hotelul de lux la biserica foarte simplă din oraş cu limuzina care i se pusese la dispoziţie. A găsit un şofer local cu o specie de mijloc de transport propriu. Spre sfârşitul Liturghiei îl observă pe acesta în genunchi, în faţa altarului. La ieşire îl întreabă dacă este şi el creştin. 

- Nu, nu sunt. Dar m-am gândit că dacă dumneavoastră, din acel hotel de lux, aţi venit să vă rugaţi în acestă biserică săracă, înseamnă că acest dumnezeu trebuie să fie unul foarte important …

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite