Cum se restabileşte echilibrul emoţional al copilului în perioada pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Salvaţi Copiii
Foto Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România organizează, în perioada 7 – 10 septembrie, la Bran, jud. Braşov, cea de-a treia ediţie a Taberei Sănătăţii, la care participă 80 de copii din întreaga ţară, pentru a lua parte la dezbateri şi activităţi ce au ca scop reducerea impactului pandemiei asupra bunăstării lor mintale şi asupra sănătăţii generale.

În doar 8,1% dintre cazurile care au apelat la serviciile de consiliere ale psihologilor organizaţiei în primul an de pandemie, diagnosticele au fost independente de contextul pandemic (opoziţionism, ADHD/ADD, tulburări de vorbire, intelect liminar sau tulburări de neurodezvoltare), arată datele unei anchete realizate de Salvaţi Copiii România în luna iunie.

De asemenea, cercetările recente realizate de Save the Children la nivel internaţional evidenţiază faptul că unul din patru copii se confruntă cu anxietatea. De la debutul pandemiei, aproximativ 65% dintre copii au sentimente de neputinţă, de singurătate şi de frică de izolare de cei dragi.

În pandemie, centrele de consiliere ale Organizaţiei Salvaţi copii au ajutat tinerii care au dezvoltat diferite tulburări emoţionale, din cauza restricţiilor sociale impuse de situaţia epidemiologică.

Cele mai frecvente diagnostice în cazul preşcolarilor au fost reprezentate de:

  • anxietate şi anxietatea şcolară (dificultăţile de readaptare şcolară).
  • diminuarea concentrării la orele online, precum şi scăderea abilităţilor şi a interacţiunilor sociale au condus la multiplicarea episoadelor de furie şi irascibilitate.
  • imposibilitatea de a face activităţi în aer liber şi de a ieşi în afara casei a intensificat comportamentele de tip anxios.

Tabăra Sănătăţii face parte din proiectul Alegeri Sănătoase, desfăşurat cu sprijinul Kaufland România. În activităţile derulate până în prezent, a fost identificată nevoia copiilor de a învăţa cum să procedeze atunci când sunt îngrijoraţi, când le lipseşte sprijinul social, când sunt plictisiţi sau lipsiţi de motivaţie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite