Cum va fi vremea în perioada Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii anunţă că vineri norii şi ploile, local mai abundente, acoperă jumătatea de sud a ţării, în timp ce în nord mai apare şi soarele iar aversele, posibil însoţite de tunete şi fulgere, apar spre seară şi în noaptea următoare, mai ales în zona Moldovei. Vântul va fi şi el mai alert în sudul, estul şi local în centrul ţării.

Iar la amiază maximele termice pornesc de la numai 13-14 grade în Oltenia şi pe litoral, însă ating 22 de grade generoase în nord-vestul ţării, spre Maramureş şi nordul Crişanei.

În Capitală şi vineri rătăcesc nori pe cer, din când în când mai scutură ploi, dar şi soarele strecoară câteva raze, aşa că până la amiază mercurul din termometre se ridică spre 16-17 grade.

Sâmbătă, temperaturile scad în vestul, centrul şi nordul ţării, astfel că la amiază, la scară întregii ţări, termometrele vor indică numai 10...11 grade în Dealurile de Vest, în timp ce în reigunile estice ale ţării vor fi şi câteva valori de 19-20 de grade.

Dar nu se anunţă o zi însorită, norii şi ploile sunt în continuare de interes pentru Oltenia, Banat şi Crişana, iar la nivel local şi pentru celellate regiuni. Abia în noaptea de Înviere, când în mare parte din ţară vor fi între 4 şi 8 grade Celsius, aria ploilor se restrânge către partea de sud-vest a ţării, iar în rest doar izolat pot să mai cadă, trecător, câţiva stropi. Iar vântul se arată şi el mai sprinten, mai ales în sud-est şi în zona de munte.

În Bucureşti, sâmbătă mai trenează norii, însă doar trecător scutură câteva picături de ploaie, cu vânt nu tocmai liniştit. Se mai iveşte însă şi soarele, aşa că până la prânz se adună aproximativ 18 grade în tremometre, exact cât ar trebui la această dată. Iar în noaptea de Înviere nu va fi foarte frig, abia spre dimineaţă temepratura scade spre 7 grade.

În vestul şi sud-vestul ţării prima zi a sărbatorilor pascale începe cu ploi la nivel local, dar treptat norii se risipesc şi ploaia se opreşte după prânz. În celelate regiuni, înnorările vor fi trecătoare şi numai izolat pot să cadă câţiva stropi de ploaie, vântul nu se agită nici el excesiv, ziua pare destul de placută, chiar dacă nu deplin însorită. Prin urmare, la amiază vor fi 14-15 grade în nord-vestul ţării, în timp ce în jumătatea estică a ţării se ating şi câteva valori de 19-20 de grade.

Luni, în a doua zi de Paşte, doar izolat se vor mai semnala câţiva stropi de ploaie.

Iar în zilele următoare, meteorologii spun că temperaturile cresc de la o zi la alta, iar vremea se încălzeşte simţitor. În plus, şi soarele este tot mai prezent, şi abia spre mijlocul săptămânii viitoare revin ploi mai serioase.

Pe aceeaşi temă:

METEO Cod galben de ploi şi ninsori, emis pentru şase judeţe din ţară. Pe Autostrada Soarelui se circulă greu din cauza ceţii

O avertizare de cod galben de ploi şi ninsori a fost emisă, miercuri dimineaţă, pentru şase judeţe din sud-vestul ţării, care va intra în vigoare din această seară. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi izolat 50 de litri pe metru pătrat, iar vântul va putea atinge la rafală 70 de kilometri pe oră. De asemenea, din cauza ceţii, porturile de la Marea Neagră au fost închise, iar pe A3 şi A4 se circulă greu.

METEO Specialiştii au emis o nouă informare de vreme rea, valabilă de marţi până joi

O nouă informare de vreme rea a fost emisă luni de meteorologi. Specialiştii anunţă că de marţi până joi va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar la munte va ninge. Totodată, sunt aşteptate temperaturi mai mici decât cele normale în această perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite