Cum va fi vremea în weekend. În jumătate de ţară va ploua, în cealaltă jumătate va fi cald

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundătura Ponorului primăvara foto Tiberiu Mariş facebook
Fundătura Ponorului primăvara foto Tiberiu Mariş facebook

Vineri, România va fi împărţită în două zone meteorologice diferite. Sâmbătă şi duminică vremea se va schimba, iar temperaturile vor fi mai scăzute.

Weekend-ul debutează cu vreme frumoasă şi caldă în jumătate de ţară. Temperaturile scad sâmbătă, iar duminică soarele va încălzi din nou cu putere.

Vineri, 7 mai, jumătatea de nord a ţării va fi sub ploi, intensificări ale vântului şi grindină, în timp ce în sud, temperaturile vor trece de pragul unei zile de vară, anunţă Digi24.

În zonele de sud şi sud-est va fi cald ca în zilele de vară, temperaturile ajungând până la 29 grade Celsius, iar ploile vor fi izolate. Vântul va sufla în toată ţara, iar la munte cu până la 90 km pe oră.

Conform meteorologilor, sâmbătă vremea se va răci, temperaturile la nivelul ţării nu vor depăşi 20 de grade Celsius. La munte şi în sud-est va ploua, iar pe crestele munţilor preciăitaţiile vor fi mixte.

Se va încălzi din nou duminică. Atunci temperaturile vor ajunge până la 26 grade Celsius, cel mai cald fiind în Banat şi Crişana.

În Bucureşti, maxima va ajunge până la 28 de grade Celsius, iar vântul va sufla slab.

Citeşte şi:

Prognoza meteo: Vine vreme neobişnuită. Cât de cald se anunţă, unde lovesc ploile

Prognoza meteo: Luna mai, cea mai călduroasă. Ce fenomene se anunţă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite