articolul anterior articolul urmator

Cumpăna României şi poporul ei(I)Reconectarea la realitate

4
22 May 2019 21:16:30
Adrian Majuru

4 Comentarii

Iulian Arion
23.05.2019, 07:06:07

Mai sunt si alte probleme. UE a interzis utilizarea neonicotinoidelor in agricultura. Sunt substante toxice care afecteaza capacitatea albinelor de a se orienta. Acestea nu mai revin la stup iar colonia moare de foame. Desi interdictia este obligatorie, in Romania nu a fost transpusa in legislatia interna de catre ministerul agriculturii, mai precis de catre dl Daea. Efectul reducerea efectivelor de albine si imposibilitatea practicarii pastoralului in judetele in care se cultiva grau, porumb si rapita. Marii latifundiari din Ialomita, in special occidentali care au inchiriat din domeniile statului, au corupt PSD, iar acum pretind ca "au derogare". Nu exista nicio derogare. Exista doar un caz penal, al carui protagonist este ministrul agriculturii Petre Daea.

+1 (1 vot)
Iulian Arion
23.05.2019, 07:08:28

Neonicotinoidele se folosesc pentru a combate combate insecta Tanymecus Dilaticollis, rățișoara porumbului. Marii latifundiari ai domeniilor statului, trebuie obligati ca pe cel putin 5% din suprafata sa cultive capsunesi legume, Pe 10 % din suprafata sa planteze livezi sau liziere.

+1 (1 vot)
Depeter
23.05.2019, 08:26:03

E tragica situtia Romaniei, poate in anii astia electorali mai schimbam ceva "pe ici pe colo, prin punctele exentiale" ! Curios 1919-1938 si 1965-1975 au fost perioade prospere?! Prima e datorita rezultatului p.r.m. si nu cred ca a durat atat: 1928-33 sunt ani de criza si sa nu uitam de afacerea skoda; 1965-75, ne amintim ca sunt anii in care Ceausescu se pune cu spatele la rusi si beneficiaza de ajutor occidental care, impulseaza omul nou: de la coada vacii la furnal. Noi muncim, Nu gandim, dureza putin si in picaj pana la solutia "capsunilor", bine ca nu s-a pus in aplicare articolul : daca nu mai aveti flota ce va mai trebuie iesire la mare ... Poate mai schimbam ceva, la vot bineinteles!

+2 (2 voturi)
Paun Al
23.05.2019, 10:07:13

Ca sa gandim Romania ca natiune ,ca sa-i vedem problemele si solutiile , ca natiune ... ( nu doar problemele noastre personale , sau ale grupului de interese ) ar trebui sa existe un grup semnificativ , influent de romani , sau o majoritate care sa fie in stare sa vada , sa inteleaga Romania la acest nivel , sa ii pese si interesele noastre ca tara ,ca natiune , nu doar de interesele familiale , de grup . Ori cel mai ridicat nivel de cooperare intre romani nu depaseste nivelul de cooperare familial, cooperare in grupuri de interse . Nu exista constiinta nationala , decat eventual in zile festive ... In rest ne furam caciula unii altora ,ne preocupa "capra vecinului ", cei ce se bat cu pumnul in piept ca sunt nationalisti , patrioti ...in zile festive si la televizor ... ii fura cat pot , profita cat pot de fratii nostri ...romani ... Romania este vazuta de majoritatea romanilor ca ceva abstract, de care nu se simt responsabili - o problema a "statului ", sau ca o entitate ce "trebuie sa ne dea ", sau ca o vaca de muls ... Tinand cont de aceasta realitate ... pe cine , pe cati intereseaza cu adevarat implozia demografica ( scaderea populatiei si deprofesionalizarea ei , mai grav amoralizarea ei ) , pe cati intereseaza decuplarea noastra de lumea in care traim , ramanerea noastra in urma ? Cati sunt dispusi sa faca ceva mai mult decat sa constate , sa voteze politicieni , care sa dea Romaniei o perspectiva de dezvoltare sanatoasa , care sa construiasca o societate civilizata , mai mult decat sa "ne dea " fiecaruia cate ceva ? Politicienii nu pot fi mai buni decat cei ce ii voteaza .

+1 (1 vot)