Cursuri de atestare pentru „Casa Verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de instalaţii care doresc să participe la licitaţiile organizate de primării sau de consilii locale în vederea intrării în programul „Casa Verde“, pot să urmeze cursuri de atestare, potrivit Ministerul Mediului.

 Academia Romstal organizează în această perioadă astfel de sesiuni, pentru a ajuta firmele doritoare să se familiarizeze cu noile concepte, potrivit Agerpres.

Cursurile se desfăşoară în Bucureşti, Craiova, Deva, Târgu Mureş, Suceava şi Constanţa. În cele două zile de training, specialişti în domeniu prezintă cursanţilor modelele de panouri solare sau de pompe de căldură, precum şi caracteristicile tehnice principale ale acestora.

Potrivit specificaţiilor ce se regăsesc în noul program „Casa Verde“, pentru a fi eligibile în cadrul licita­ţiilor, firmele de instalaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, de la asigurarea unei garanţii de trei ani a sistemelor de încălzire până la deţinerea de personal specializat şi instruit de către furnizorul de echipamente pentru montajul acestora.

Programul „Casa Verde“, în forma aprobată de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, beneficiază de un buget de 310 milioane de lei, bani încasaţi de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) din taxa de poluare auto.

Subvenţia pentru proiectele de înlocuire a sistemelor clasice de încălzire cu cele care utilizează energii regenerabile este de maximum 70% din valoarea totală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite