Cursuri de prim ajutor pentru elevii din 100 de clase din Cluj şi Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12 şcoli bucureştene au fost implicate în proiect FOTO Adevărul
12 şcoli bucureştene au fost implicate în proiect FOTO Adevărul

Elevii din o sută de clase din Cluj şi Sibiu au început cursurile de prim ajutor în cadrul proiectului „Sunt Primul Ajutor! SPA Junior”, cu sprijinul serviciilor de ambulanţă, după ce copii din 12 şcoli bucureştene au fost incluşi în proiectul pilot.

Concret, în acest an şcolar, proiectul a fost extins în 15 clase din Cluj şi alte 76 din Sibiu, cu ajutorul voluntarilor şi al specialiştilor. Aceştia îi învaţă pe copii când şi cum să sune la 112, manevre de prim ajutor, precum şi despre alimentaţie, igienă, comportament în situaţii de urgenţă.

„Este foarte important să începem educaţia medicală şi de prim ajutor a copiilor cât mai de timpuriu. Acesta este şi rolul acestor ore de educaţie sanitară. Pe lângă faptul că ne ajutăm pe noi toţi învăţându-i tehnici de prim ajutor, îi ajutăm pe ei să crească sănătoşi, să fie adulţi sănătoşi, să înveţe noţiuni de igienă, să se ferească de boli transmisibile şi să intervină atunci când lângă ei se produce un accident acasă, la şcoală”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Totodată, iniţiatorul proiectului, Mihaela Arion, a lansat şi o variantă online a ghidului „suntprimulajutorjunior.ro” - redactat în patru limbi: română, engleză, franceză şi maghiară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite