Cursurile de recalificare profesională, la mare căutare. Câţi români au învăţat meserii noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe o piaţă a muncii tot mai dinamică, doldora de locuri de muncă, românii interesaţi să îşi schimbe jobul pentru un altul mai bine plătit sunt dispuşi să treacă printr-o reconversie profesională. Concluzia se desprinde din cele mai recente statistici furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), ce arată că 14.400 de persoane au participat la cursuri pentru formare profesională în primele şapte luni ale acestui an.

Concret, din cei peste 14.000 de participanţi la cursurile de recalificare, 11.000 aveau statutul de şomeri, în timp ce peste 1.000 din participanţi au decis să scoată bani din propriul buzunar pentru a trece printr-o reconversie profesională, mai arată cifrele citate. De departe, cei mai interesaţi să îşi schimbe pregătirea au fost cei trecuţi de 45 de ani, urmaţi de cei din categoria de vârstă 35-45 de ani şi, ulterior, de tinerii cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani. 

„Aceste cursuri sunt utile, sunt binevenite. Dacă ele sunt flexibile, adaptate nevoilor pieţei, dacă au valoare practică şi facilitează angajarea persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă, atunci sunt de bun augur. Cred că pas cu pas oamenii din ziua de astăzi vor fi nevoiţi la câţiva ani să îşi schimbe, dacă nu profesia, atunci jobul. Asta pentru că piaţa muncii de la noi este într-o dinamică considerabilă, nimeni nu va mai avea o profesie pe care să o poată practica până iasă la pensie, aşa cum era în trecut”, a explicat, pentru „Adevărul”, psihologul Mihai Copăceanu. 

Care sunt cursurile la mare căutare

În esenţă, principalele meserii pentru care s-au organizat cursuri de recalificare profesională în primele şapte luni din an sunt: lucrători în comerţ, inspector resurse umane, agent de securitate, operator introducere şi validare şi prelucrare date sau lucrător în cultura plantelor. Cei care au dorit să înveţe engleză au avut această posibilitate. 

Mai mult, românii interesaţi să se recalifice profesional au putut opta pentru cursuri de bucătar, contabil, frizer, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze sau chiar ca infirmieri. Practic, cursurile sunt în concordanţă cu ce se cere pe piaţa muncii, iar cei care optează pentru ele reuşesc, în foarte mare măsură, să obţină un loc de muncă după ce obţin diploma, arată şi Oana Datki, specialist în resurse umane. 

„Unele cursuri chiar sunt utile pentru că, de pildă, o femeie învaţă să fie croitoreasă, învaţă să fie cosmeticiană. Cei interesaţi sunt cei care aleg ce cursuri să facă, văd o listă cu posibilele cursuri de reconversie profesională şi optează pentru ele. Sunt unele meserii în care nu poţi să profesezi fără să ştii tehnica sau să ai manualitate. E foarte bine că s-au pregătit, e cumva logic, dacă oamenii vor să muncească dar nu pot găsi un loc de muncă în domeniul în care s-au pregătit, să se recalifice”, a declarat Oana Datki pentru „Adevărul”. 

Iar diplomele, completează specialista, cântăresc mult în faţa recrutorilor. „Dacă vrei să lucrezi la hotel şi nu ai experienţă în domeniu, cu o astfel de diplomă poţi fi luat în seamă dacă aplici. „Şansele să se angajeze sunt din ce în ce mai mari. E un deficit foarte mare de oameni pe piaţa muncii astfel că se orientează şi spre categorii de vârstă la care erau mai reticenţi, respectiv cei peste 40 de ani şi cei foarte tineri”, mai spune Oana Datki. 

Şi participarea la târguri de carieră e foarte importantă

La rândul său, consultantul în carieră Gabriel Chicioreanu a explicat, pentru „Adevărul”, că nu doar participarea la cursuri de recalificare este foarte importantă ci şi participarea la târguri specifice şi burse ale locurilor de muncă. 

„Aceste târguri de locuri de muncă sunt importante pentru că în funcţie de participare putem sau nu găsi locuri de muncă pe specializarea pe care o avem. În momentul în care nu găsim, consider că este nevoie de o reconversie profesională pentru că un tânăr care este în căutarea unui post nu poate sta la nesfârşit după locul de muncă ideal. De fapt, angajatorul este cel care caută locul de muncă ideal, e mai greu ca un candidat să îşi găsească locul de muncă ideal, în funcţie de competenţe, abilităţi. În momentul în care nu găsim un job trebuie făcută o reconversie”, conchide specialistul, agăugând că deficitul de pe piaţa muncii este unul major la ora actuală. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite