Curtea de Apel Bucureşti a redus pedeapsa pentru şeful clinicii Sabyc de la cinci la trei ani cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedeapsa pentru şeful Clinicii Sabyc a fost redusă de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti FOTO Adevărul
Pedeapsa pentru şeful Clinicii Sabyc a fost redusă de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti FOTO Adevărul

Pedeapsa pentru şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a fost redusă de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de la cinci la trei ani de închisoare cu executare. Victor Zota, fostul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, a rămas cu pedeapsa de trei luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis apelurile formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, medicii Natan Lewit şi Genia Ziskind, Cecilia Borza şi Yair Miron şi a respins contestaţiile formulate de Victor Zota şi Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucureşti al ANT.

Astfel, instanţa a desfiinţat în parte sentinţa din 14 noiembrie 2012 a Tribunalului Bucureşti şi, rejudecând pe fond procesul, i-a condamnat pe Harry Mironescu, Natan Lewit, Genia Ziskind, Cecilia Borza şi Yair Miron la câte trei ani de închisoare cu executare, judecătorii dispunând totodată şi interzicerea unor drepturile civile, după executarea pedepselor.

În cazul lui Zota şi al Rosanei Turcu, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut pedepsele dispuse de Tribunalul Bucureşti, cei doi rămânând cu trei luni de închisoare cu suspendare şi, respectiv, şase luni de închisoare cu executare.

Potrivit procurorilor, patronii şi angajaţi ai clinicii Sabyc ar fi racolat din străinătate cuplurile care doreau să fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistată.

Astfel, erau racolate femei cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care consimţeau să fie supuse unor proceduri medicale având drept scop stimularea ovariană, unii dintre acuzaţi supraveghind procedura de stimulare ovariană şi de prelevare de ovocite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite