Societate

articolul anterior articolul urmator

Cuvintele folosite cel mai des de către persoanele care vor să se sinucidă şi cer ajutor

3
14 Feb 2020 12:07:48
Autor: Simona Chirciu
Cuvintele pe care le folosesc persoanele suicidare fac referire la stări şi pastile. FOTO: Arhivă
Cuvintele pe care le folosesc persoanele suicidare fac referire la stări şi pastile. FOTO: Arhivă

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor, care funcţionează pe bază de mesaje scrise, a făcut publice cuvintele folosite cel mai frecvent de persoanele sucidare, acestea descriind stări de disperare şi sentimente îngrozitoare, dar şi modalitatea prin care au încercat să-şi curme existenţa.

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor prezent în SUA, Canada şi Marea Britanie, a făcut publice cuvintele folosite cel mai frecvent de persoanele care simt că nu mai vor să trăiască, conform publicaţiei prnewswire.com.
 
 Potrivit specialiştilor, oamenii care cer ajutor folosesc mai rar cuvinte precum „ajutor", „trist", „disperat", ci mai des precizează prin ce modalităţi au încercat să se sinucidă, precizând totuşi că au „sentimente îngrozitoare”. 
 
„De fapt, cuvintele pe care trebuie să le cauţi sunt cele legate de modalitatea prin care încerci acel lucru teribil", a spus Nancy Lublin, fondatoarea Crisis Text Line. Cele mai dese cuvinte folosite de către cei care vor să se sinucidă sunt: „ibuprofen", „excedrină", „acetaminofen", „800 mg". Lor li se alătură un emoji, cel care indică o pastilă.

Numărul sinucigaşilor din SUA, în creştere

SUA se confruntă cu o creştere a numărului de sinucigaşi. Potrivit autorităţilor, în 2018, peste 48.000 de persoane s-au sinucis. Serviciile de prevenire a sinuciderilor, care funcţionează fie pe bază de apeluri telefonice, fie prin mesaje text, pot fi utile în situaţii de criză.
 
În ultimii 7 ani, 129 de milioane de mesaje de la persoane cu tendinţe suicidare au fost primite de către centrul american.  Serviciul foloseşte algoritmi pentru a detecta mai bine persoanele cu risc înalt, astfel încât cazurile cele mai grave să aibă prioritate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Smeritu Pahomie
14.02.2020, 17:14:06

In America planul satanei a reusit cel mai bine....inchiderea bisericilor e direct proportionala cu distrugerea familiei, milioanele de avorturi si rata criminalitatii.....toate merg mana-n mana spre distrugerea omenirii....

0 (2 voturi)
Adi Fatol
14.02.2020, 18:33:47

Smeritule vezi cam ce zice wikipedia : https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate#cite_note-15. As mentiona ca tarile ortodoxe , cu exceptia greciei stau mult mai prost la capitolul sinuceri :(. Si doamne-ajuta ca si noi numa biserici am construit de 30 de ani - nu tu spitale , nu tu strazi! In locul tau nu m-as panica tare pentru ca Satana e un personaj fictiv. Nici horoscopul nu functioneaza !

-1 (1 vot)
Brandi Smith
15.02.2020, 06:21:16

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările