Dacă aş fi Dumnezeu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă mureau ai tăi, ce mai ziceai, nătărăule? Dacă tu ai fi în situaţia românilor care mor cu zile, ce ai face, ai accepta să mori ca prostul din cauza unor incompetenţi şi corupţi care conduc această ţară? Încă nu ţi-ai cerut scuze de la români, încă nu ai plecat din instituţie şi nu ai dat banii încasaţi înapoi? Vezi să nu te bată Dumnezeu, netotule ce eşti!

Măi, Daniel Osmanovici, purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), nimicule, încă nu ţi-ai dat demisia din funcţia pe care o ocupi abuziv, în locul altcuiva care merita să fie acolo? Măi, iresponsabilule, cum ai ajuns tu în acest post, ce concurs ai dat, ce performanţe ai avut, ce te recomandă în afară de mâncător de r...t, să fii angajat în această instituţie şi să ridici un salariu nemeritat? Ştii cine te plăteşte? Cine te-a pus, cine este pila sau cine sunt pilele tale, care te-au angajat aici de unde să poţi jigni, insulta pacienţii, românii, oamenii în suferinţă, medicii şi de unde să-ţi etalezi prostia fără margini?

Băi, c......e în ploaie, dacă erau maică-ta, taică-tu, nevastă-ta, copilul tău în situaţia zecilor de mii de români, disperaţi de boală şi îngroziţi de moarte, care de 17 zile se roagă să meargă sistemul informatic al CNAS, să poată primi asistenţă medicală şi tratamente, mai declarai ce ai declarat? „Oamenii mor oricum! Şi cu şi fără sistem!” Dacă mureau ai tăi, ce mai ziceai, nătărăule? Dacă tu ai fi în situaţia românilor care mor cu zile, ce ai face, ai accepta să mori ca prostul din cauza unor incompetenţi şi corupţi care conduc această ţară? Încă nu ţi-ai cerut scuze de la români, încă nu ai plecat din instituţie şi nu ai dat banii încasaţi înapoi? Vezi să nu te bată Dumnezeu, netotule ce eşti!

Dacă aş fi Dumnezeu în România, aş lua cu biciul toate instituţiile căpuşate, cotropite de paraziţi, de nepoţi, veri, fii, fiice, amante, tonomate, slugi de tot felul, instituţii politizate, controlate de incompetenţi şi hoţi! N-aş mai lăsa nici un parazit, direct în focul Gheenei i-aş arunca! Dar până şi Dumnezeu mai greşeşte, de vă suportă pe toţi, ba, unii mai ajungeţi şi sfinţi vopsiţi! Dacă aş putea, pe alde voi Osmanovici, pe toate căpuşele care umpleţi până la refuz instituţiile de stat din România, v-aş da în şuturi afară, v-aş pedepsi pentru ocuparea abuzivă a unor funcţii nemeritate, v-aş judeca pentru abuz în serviciu şi v-aş lua banii înapoi, banii încasaţi din poziţiile de căpuşe unde aţi ajuns!

Dacă aş putea v-aş pune pe toate căpuşele în locul amărâţilor şi disperaţilor de pacienţi români, să vă poată lua moartea cu sau fără sistem, împreună cu toţi stăpânii voştri! Pe tine, Osmanovici, ar trebui să te dea în judecată bolnavii care pot muri cu zile, în aşteptarea unui sistem informatic care să funcţioneze normal! Doar pentru acea declaraţie!

Mai avem una pe sănătate! Praf în ochii electoratului!

Citiţi şi gândiţi!

Cât de eficientă credeţi că va fi măsura pacienţilor sub acoperire, trimişi de Ministerul Sănătăţii în spitale, pentru depistarea personalului medical corupt?

Cu surle şi trâmbiţe, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va trimite pacienţi sub acoperire în spitale, pentru depistarea medicilor şpăgari!!!

Măsura anunţată pe toate canalele media, înainte să fie pusă în practică, seamănă cu percheziţiile, raziile, controalele anunţate de autorităţi, înainte să înceapă, tocmai pentru a-i atenţiona pe infractori să se pună la adăpost! Procedura este tipică sistemelor corupte, care încearcă să-şi facă o imagine pozitivă, falsă, protejându-şi în acelaşi timp, infractorii din sistem prin informaţii publice.

Firesc, la mintea cocoşului, dacă erau nişte măsuri anticorupţie, cu acţiuni secrete şi persoane sub acoperire, ce rost avea să le facă publice cu mare tam-tam, înainte să se încheie acţiune, înainte de a avea nişte rezultate concrete? Decât să dai cu praf în ochi opiniei publice şi mai ales, să-ţi pui în gardă corupţii ca să nu fie prinşi! Este de râs modul cum procedează Ministerul Sănătăţii şi ministrul de resort, dar este mai ales de plâns ştiind în ce situaţie gravă se află spitalele româneşti, unde românii mor cu zile, pe capete!

Nenorocirea, catastrofele, sugativele, paraziţii nu sunt doar în sistemul naţional al asigurărilor de sănătate, ci în toate instituţiile de stat, inclusiv în administraţia publică, în regii, în societăţi, în CA-uri (consilii de administraţie), în AGA. Sunt milioane de căpuşe politice sau doar slugi, tonomate, care sug milioane de euro, anual, din bugetul naţional. Şi stăpânii ţipă că sunt subfinanţate domeniile respective şi cer bani mai mulţi de la buget, să poată fura mai mult! În multe cazuri, câştigurile sunt împărţite cu stăpânii care i-au urcat în funcţii. Alţi dau/cer favoruri sexuale, alte avantaje materiale sau de altă natură, servicii diverse. Vă amintiţi de fosta şefă a ANAF, cea care ratase nu ştiu câte examene la oral? Ce merite o fi avut ea şi altele asemenea ei urcate pe nişte funcţii de conducere în instituţii importante ale statului? Le-aţi văzut pe consilierele lui Grindeanu, ce le-o fi recomandat şi mai ales ce consiliază? Dar ăla din fruntea Regiei pădurilor, cu salariu mai mare ca a lui Trump, ce merite excepţionale o avea, când de fapt, vezi cu ochii cum pădurile se fură şi dispar într-un ritm ameţitor?

Dacă te uiţi pe site-ul de joburi de stat, posturi.gov.ro, la joburile scoase la concurs şi la condiţiile de angajare, ai zice că în toate instituţiile de stat şi cele din administraţia publică lucrează oameni foarte bine pregătiţi profesional, cu facultăţi, doctorate, cariere serioase, cu merite şi realizări profesionale! Acestea sunt condiţiile cerute la angajare conform legii. Aiurea! Majoritatea care ocupă aceste posturi de stat sunt căpuşe cu diplome, angajate pe arhicunoscutele pile, nepotisme şi apartenenţa la găştile politice şi corupte! Dacă se duce un tânăr care chiar a făcut o şcoală pe bune, are merite, munceşte, gândeşte, este integru, nu are nici o şansă să ocupe un post pe bune! Câţi tineri pe bune, fără pile, au fost angajaţi, de exemplu, în cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei? Găsim pe cineva fără pile în conducerea acestor companii, unde se plătesc salarii babane pe degeaba? Nu! Se vede ceva ce au lucrat pozitiv aceste companii? Nu!

Căpuşele au prioritate! Dacă luăm la rând ministerele, numai la birourile de presă, să zicem, găsim armate de căpuşe care nu fac nimic şi încasează căruţe de bani de pomană. Başca, privilegii! Başca, învârteli, oportunităţi! Câte dintre aceste căpuşe au dat concursuri adevărate pentru ocuparea posturilor şi au fost angajaţi pe merit? Cei mai mulţi nici nu au dat concurs, au fost angajaţi direct! Câţi bani s-ar economisi dacă aceşti paraziţi ar fi eliminaţi şi cât de mult s-ar eficientiza şi ar performa activitatea instituţiilor de stat dacă ar fi angajaţi oamenii pe merit? Dar cei cinstiţi, fără pile, bine pregătiţi profesional nu au nici o şansă în faţa căpuşelor politice sau de orice altă natură ar fi ele. Şi ne mai întrebăm de ce pleacă milioane de români din ţară, de ce pleacă tinerii bine pregătiţi, de ce pleacă inteligenţele, dar şi meseriaşii buni?

Zilele trecute, s-a anunţat internshipul pentru studenţi la Guvern. Păi, oare câţi studenţi bine pregătiţi, merituoşi, capabili, dornici să înveţe, integri şi fără pile s-au înscris şi au fost acceptaţi? Câţi dintre cei acceptaţi fac parte din diverse partide politice, sunt beizadele, nepoţi ori privilegiaţi cu relaţii sus puse? Cu acest prilej, am mai auzit o tâmpenie scoasă pe gură de ministrul finanţelor, Orlando Teodorovici, acest ministru al buzunarelor românilor: „Tinerii care fac internship la Guvern să fie angajaţi direct în administraţie, fără examen”! Cică aşa grăbeşte „transferul de tinereţe în administraţie!!!” I-auzi brâul! Păi, cu tinerii care chiar învaţă, chiar muncesc, chiar merită ce facem, nu le mai dăm nici o şansă, doar pentru că nu au fost la internship-ul guvernului? Ce egalitate de şanse mai este? Îi promovăm doar pe ai noştrii, fie că merită s-au nu, îi şcolim în spiritul dăncilezo-teodorovici-pesedist, îi loializăm şi integrăm în sistemul politico-mafiot doar pe criteriul de participare? Îi învăţăm, îi cocoţăm fără merite şi performanţe în funcţii, ca mai târziu să ne slujească loiali? Doar că putem!

Uitaţi, doamna premier Dăncilă, dacă vreţi să dovediţi măcar un pic că v-aţi schimbat şi v-aţi întors faţa către popor, cum declaraţi sus şi tare, trimiteţi corpul de control la ministere să verifice angajările făcute, fără concurs, la birourile de presă. Aveţi voinţă şi curaj? Sau cei angajaţi aici sunt mai presus de lege şi sunt sub protecţia divină a umbrelei politico-mafiote?

Până atunci însă, i-aş sfătui pe pacienţii care au avut de suferit din cauza nefuncţionării sistemului informatic al CNAS, să dea instituţia în judecată, dar şi pe purtătorul ei de cuvânt, Daniel Osmanovici!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite