Societate

articolul anterior articolul urmator

Dan Barna: Nu există un drept al omului de a-i infecta pe ceilalţi. Este dreptul tău să faci orice, în măsura în care nu afectezi sănătatea comunităţii

18
29 Jul 2021 23:33:30
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO digi24.ro
FOTO digi24.ro

Vicepremierul Dan Barna susţine că 97% dintre persoanele infectate în alte state cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 sunt oameni nevaccinaţi anti-COVID, el pledând pentru imunizarea prin vaccin a cât mai multor oameni, informează news.ro.

 "Nu există un drept al omului în a-i infecta pe ceilalţi, pentru că aici deseori se verbalizează: dom-le, e dreptul meu să fac orice. Este dreptul tău să faci orice, în măsura în care nu afectezi sănătatea comunităţii”, afirmă viceprim-ministrul.
 
"Nu e o chestiune de restricţii pentru nevaccinaţi. Este o chestiune foarte simplă - şi o să continuu să fiu pe poziţia pe care o am de o perioadă - am sperat cu toţii că valul patru nu va mai veni, că am scăpat de pandemie. Uitându-ne la ce se întâmplă acum la ţările din jur (...) s-a constatat că 97% din cei infectaţi cu virusul Delta sunt persoane nevaccinate. Iar din cei 3% care, vaccinaţi fiind, au contractat totuşi virusul au avut simptome foarte uşoare, aproape neglijabile şi nu au pus niciun fel de presiune pe sistemul de sănătate. De aici, concluzia este una singură: ori înţelegem cât de important e să ne vaccinăm - şi aici e dreptul fiecărui cetăţean să decidă, spun asta foarte clar, că am văzut că este interpretat în diverse feluri -  (..) alternativa sunt aceste măsuri de prevenţie”, a declarat Dan Barna, joi seară, la Digi 24.
 
Vicepremierul a adăugat că "crede" în măsuri precum cea de a permite accesul la mall, în week-end, doar pentru persoanele vaccinate. 
 
"E mult mai logic să faci un program de acces în aceste zone neesenţiale, nu vorbim de zone esenţiale, unde clar toată lumea trebuie să poată să meargă, dar în zone neesenţiale mai degrabă faci un program de acces limitat astfel încât să nu ai buluc de populaţie, cum se întâmplă în week-end într-un astfel de spaţiu şi să-ţi crească incidenţa astfel încât să trebuiască să luăm măsuri de prevenţie mult mai dure”, a argumentat  Barna.
 
El a adăugat că "nu există un drept al omului de a-i infecta pe ceilalţi”.
"E o chestiune de opţiune a comunităţii, pentru că nu există un drept al omului în a-i infecta pe ceilalţi, pentru că aici deseori se verbalizează: dom-le, e dreptul meu să fac orice. Este dreptul tău să faci orice, în măsura în care nu afectezi sănătatea comunităţii. De asta spun: astfel de măsuri de prevenţie şi de protecţie exact a celor nevaccinaţi, pentru că ei sunt vulnerabili, (...) singura variantă este aceasta a vaccinării”, a subliniat Dan Barna.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Edmond Wolf
29.07.2021, 23:44:09

Deocamdată directoarea CDC Rochelle Walensky a spus că, potrivit ultimelor studii, persoanele vaccinate care se infectează cu Covid au exact aceeași încărcătură virală ca cele nevaccinate, fiind, astfel, posibil să transmită virusul și altora. Deci vaccinarea nu rezolvă problema infectării celorlalți tovarășe Barna. Mai citește despre drepturile omului, despre plandemie, coronavirus și vaccinuri experimentale și când ești suficient de documentat, fă declarații decente și pline de adevăr nu aberații nefuncționale.

-61 (77 voturi)
Dragan Mircea
29.07.2021, 23:48:41

Barna tu nu ai zburat de tot din politica? Faci propaganda ptr totalitarism. Este dreptul meu sa nu ma protejez si al tau sa te protejezi cu seruri experimentale ca un cobai prost. Ptr propaganda la dictatura poti ajunge dupa gratii.

-59 (69 voturi)
Edmond Wolf
29.07.2021, 23:49:05

Din partea mea, tovarășe Barna, poți să dai foc la toate mall-urile, restaurantele și stadioanele de fotbal. Așa vei contribui la creșterea gradului de cultură și inteligență al poporului român care nu va mai pierde vremea în astfel de stabilimente.

-64 (72 voturi)
Dragan Mircea
29.07.2021, 23:49:47

Barna nu-i decat un cretin votat de altii ca el.

-57 (71 voturi)
alexandre lucas
30.07.2021, 00:11:03

Barna este cel mai toxic personaj politic din ultimii 30 de ani.... copiaza speach-urile lui Macron(alt nenorocit) ca un papagal.... urat om

-59 (69 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările