Societate

articolul anterior articolul urmator

Dana Budeanu, informaţii false despre internările la ATI ale unor pacienţi vaccinaţi. Reacţia DSU VIDEO

30
20 Sep 2021 20:06:47
Autor: Cristina Morozan
DSU se delimitează ferm de aceste informaţii, care stârnesc controverse, cu referire la declaraţiile Danei Budeanu Foto: Arhivă
DSU se delimitează ferm de aceste informaţii, care stârnesc controverse, cu referire la declaraţiile Danei Budeanu Foto: Arhivă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă atrage atenţia, luni, asupra unor informaţii de tip fake news, transmise de Dana Budeanu pe o reţea de socializare, conform cărora „La Floreasca, la ATI, atenţie populaţie, joi, la închiderea zilei, 11 internaţi, dintre care 7 dublu vaccinaţi”. „Cele prezentate de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informaţiilor false”, conform DSU.

„Cu privire la materialul video apărut astăzi, 20 septembrie 2021, în spaţiul public: Ca urmare a unor informaţii diseminate opiniei publice astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video, regăsit pe o  reţea de socializare,  pe contul oficial Ştiri pe Surse, conform cărora apare afirmaţia “La Floreasca, la ATI, atenţie populaţie, joi, la închiderea zilei, 11 internaţi, dintre care 7 dublu vaccinaţi”, pentru o corecta informare a opiniei publice precizăm că cele prezentate  de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informaţiilor false, de tip fake news”, se arată în precizarea DSU.

Astfel, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a solicitat date Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti “Floreasca” despre situaţia pacienţilor internaţi în secţia ATI destinată COVID-19, operaţionalizată în cadrul spitalului. 
 
„DSU se delimitează ferm de aceste informaţii, care stârnesc controverse, confuzie şi destabilizează întregul proces de vaccinare, producând neîncredere şi panică, atât printre persoanele imunizate cu schema completă de vaccin anti COVID-19 cât şi printre persoanele nevaccinate sau care sunt în curs de imunizare completă prin vaccin”, precizează sursa citată.
 
DSU: Toţi pacienţii se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare
 
„Conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca , de la debutului valului 4 până în prezent, în secţia ATI-SCUB Floreasca au fost internaţi un total de 15 pacienţi dintre care 4 fiind vaccinaţi cu schemă completă. Totodată, pacienţii vaccinaţi au vârste cuprinse între 72-84 ani şi prezintă comorbidităţi de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă şi imunosupresie. Toţi pacienţii se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare. La acest moment, în cadrul secţiei au rămas  11 pacienţi, dintre care doar 3 cu schemă completă de vaccinare, în categoria şi comorbidităţile descrise anterior”, precizează DSU.
 
DSU reaminteşte faptul că în urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. 
 
„Totodată, în acelaşi interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Raportul INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. Totodată, persoana amintită anterior afirmă faptul că o altă persoană publică, vaccinată complet este internată intr-o secţie ATI. Această afirmaţie este de asemenea, falsă, persoana respectivă, pozitivă COVID-19 nu s-a aflat într-o secţie de terapie intensivă, ba mai mult a fost externată în cursul zilei de sâmbătă, conform celor precizate de medicii unităţii spitaliceşti”, atrage atenţia sursa citată.
 
 
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă adreseazp un nou apel tuturor cetăţenilor să se informeze din surse oficiale, să urmărească analizele efectuate de specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, date oficiale care sunt prezentate pe site-ul oficial INSP, respectiv informările zilnice furnizate  de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 
 
„Suntem în plin val 4 al pandemiei, în care presiunea pe sistemul medical este evidentă, unde personalul medical depune eforturi considerabile în scopul salvării de vieţi şi unde autorităţile competente în gestionarea pandemiei de COVID-19 conlucrează eficient, permanent şi continuu în depăşirea acestei situaţii dificile cu care o lume întreagă se confruntă, în ultimul an şi jumătate”, conchide DSU.
 
 
Dana Budeanu a oferit informaţii false despre pacienţii cu COVID internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

G M
20.09.2021, 20:13:45

Pentru duoamna asta și minciuna-i vorbă. Mai ales că se pricepe.

0 (24 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
20.09.2021, 20:42:44

Greata!

-2 (18 voturi)
Victor Nagy
20.09.2021, 20:52:20

......... Sub aparenta acuratetii ... de fapt autoritatile ... o scalda . Mai nou , ci-ca au trecut 6 luni de la rapel . Deci ca sa fie sigur , doritorul de vaccin va trebui sa se intepe la 3-4 luni ... si tot nu-i sigur Si daca tot se infecteaza , si daca face o forma grava .. si daca moare de covid ... gasesc ei explicatii ... sau se fac ca ploua . Ca de la vaccin este exclus sa moara ... in Romania ..... Desi , "Canada va oferi beneficii de deces și sprijin pentru cheltuielile de înmormântare în cazul unui deces ca urmare a primirii unui vaccin. S-au bugetat 75 de milioane de dolari pentru toate cererile de despăgubire." (Gheorghe Piperea , feisbuc : .... https://torontosun.com/.../burial-costs-covered-for...)

-18 (28 voturi)
Matrics Gigescu
20.09.2021, 21:01:05

In timp ce omenirea este bântuită de Inteligența Artificială, iată ca România este sub papucul lui Dana Budeanu, Olivia Steer, Diana Ivanovici, cele trei zeițe ale prostiei autentice românești, cu gust. Cu gust de rahat cu perje.

+21 (33 voturi)
Actor Spectator
20.09.2021, 21:13:07

Ce frunte ingusta si ce putina mandrie îi caracterizeaza pe saracii cu duhul care se uita in gura acestei cetățene... Ca sa nu zic altfel.

+4 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările