Societate

articolul anterior articolul urmator

Darwinismul social

6
21 Sep 2019 12:16:20
Adrian Majuru

Din punct de vedere social, stânga a fost mereu apropiată sufleteşte de dezmoşteniţii soartei sau clasele umile. Astăzi, dimpotrivă.

 Constatăm că stânga este apropiată de clasele mafiotice sau de cartelurile crimei organizate, sacrificând poporul pe altarul darwinismului social, adică supravieţuieşte cine poate, fie prin forţă, fie prin viclenie.

O astfel teorie abandonează pentru totdeauna etica clasică. Justiţia, organele sociale, care apărau dreptatea fraternizează pe ritmuri îndrăcite de manea cu cele mai josnice clanuri gangstereşti. Cum îşi poate explica astăzi liderii stângii oraşul martir Timişoara, care şi-a „amanetat” centrul istoric clanului infracţional Cârpaci?!

Oare poliţia, armata sau SRI nu ştiau de aceste jocuri mizerabile făcute de mafia locală?!  

Dar mafia coabitează bine nu numai cu stânga PSD-istă dar şi cu aşa zişii „aristocraţi” din PNL. O dovadă sunt dezvăluirile anilor din urmã, pe care Evenimentul Zilei le-a făcut privind desfrîul acestui cheltuitor de soi de la Iaşi, care este Mişu Vlasov, şeful Camerei de Comerţ, care a tocat la poker milioane de euro, fiind „subvenţionat” de clanurile Duduianu şi Caran.

În vreme ce profesorii nu au bani să-şi achite nici măcar un sfert din factura la întreţinere iar medicii să-şi cumpere cărţile de specialitate, nenea Mişu Vlasov arunca la jocurile de noroc, numai într-o seară, peste un milion de euro. S-a indignat oare cineva din stafful „aristocratic” al PNL de această meteahnă? N-aş zice. După cum liderii PSD şi PNL vor să fie uitate începuturile alianţei financiare PSD-PNL şi pivoţii în jurul cărora s-a cimentat această alianţă: Adrian Năstase şi Dinu Patriciu.

Dezvăluirile care vor urma în viitorul apropiat vor fi axate pe afaceri necurate şi aventuri sexuale înregistrate, care vor arăta sensul viitoarei campanii electorale: «Totul pentru gaşcă, nimic pentru popor!» Cine va fi mai viclean şi mai dur va câştiga acest război mizerabil inter-mafiotic. Încă din anii 1990, Virgil Măgureanu avertiza că dosarele securităţii conţin informaţii incendiare şi ar da peste cap întreaga clasă politică şi clientela lor intelectuală, din cauza înregistrărilor video cu aventuri exotice.

În stânga românească observăm o inversare periculoasă de darwinism social. Încă din secolul al XIX-lea, idealul stângii, inclusiv la marxişti, era să ofere omului umil, împilat, deseori batjocorit de o lege nedreaptă, ajutor şi sprijin din răsputeri. Astăzi, succesorii stângii româneşti, fac exact invers! Spoliază de la cei săraci şi dau la cei bogaţi, favorizează oligarhia gangsterească în defavoarea legii şi a oamenilor cinstiţi, cuminţi dar proşti în accepţia mafiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Lucifer
21.09.2019, 12:39:33

Deci, după acest autor contradictoriu, stânga nu e bună fiind mafiotă, dreapta nici ea nu e bună fiindcă este tot mafiotă. Soluţia? Soluţia nu poate fi decât "tinerii frumoşi şi liberi" din #Rezist cu exemplele tipice Barna şi Cioloş. Care "e" curaţi domnule, nu ca mafiopţii ăilalţi. Numai că, iată poznă: TFL-iştii sunt progresişti, neo-marxişti globalişti antisistem, deci anarhişti de stânga. Vai, vai, vai, tot de stânga domnule autor? Aaa, cică nu sunt mafioţi. Păi de unde ştiţi cum vor fi? Că eu nu prea am mare încredere, mai ales după ce spune una lume. Cum că aşa şi pe dincolo, respectiv că TFL-iştii sunt taman generaţia 3.0 a comuniştilor şi securiştilor din fostul PCR.... Oricum, autorul blamează stânga PSD-istă şi ridică osanale stângii neo-marxiste a tfl-iştilor. Eei, doar stânga contează, dreapta e oricum mafiotă....

-2 (6 voturi)
Sacha Durand
21.09.2019, 15:59:42

Romania are nevoie de schimbari radicale care sa o re-introduca in randul societatilor civilizate ale Europei,cu o justitie independenta si apolitica,cu oameni absolut noi care nu-si taraie tinichele ale trecutului lor si care nu s-au mai perindat pe la butoane ! Romania are nevoie de oameni vizionari si constienti de realitatile acestei lumi inconjuratoare,cu o actualitate aflata in plina miscare tectonica . Romania are nevoie de oameni pregatiti intelectual care sa fie la inaltimea reconstruirii acestei case comune,care se adreseaza fiecarui cetatean in parte si care sa-l convinga ca binele comun e mai presus decat binele individual,ca Romania are un potential exceptional care trebuie folosit spre o schimbare radicala a cutumelor politice fanariote care-i otraveste aerul....si care e favorabil doar unei trupe care au adus-o in catastrofa actuala ! Nu drumuri decente,nu spitale,nu scoli,nu grija cetateanului saracit si uitat de toti,nu copii educati cum s-ar cuveni,nu respect si siguranta a oamenilor de rand ,nu pedepsirea celor vinovati ,dispret fara limite fata de orice contribuabil care habar nu are unde merg impozitele sale .....Lista e lunga si ea culmina cu fuga romanilor din propria lor tara care s-au saturat sa fie vaca de muls al acelorasi de 30 de ani ! Politician e cel ce se gandeste la propriul interes si la vanitatea sa ajungand la "putere".....un om de stat e cel ce are o viziune a viitorului ptr. poporul sau ! Romania are nevoie de persoane care sa intruchipeze un stat modern,al reinnoirii vietii publice si ea nu poate veni decat din noua generatie ! LA VOT ! ....cu mic cu mare si mult discernamant !

+3 (3 voturi)
Marcel Cristea
22.09.2019, 23:45:58

Everybody knows what Romanian needs, the real question is what can Romania do with what it's got, and the answer is: Romanian doesn't have what it takes to build a prosperous society, not now not ever!

+1 (1 vot)
un motan intransigent
21.09.2019, 20:44:23

Tare mi-e ca, de data asta, Dl. adrian Majuru se inseala in privinta unei adevarate si drepte cantariri a miscarilor de stanga. Acestea ar fi putut fi folositoare celor necajiti daca n-ar fi stricat mentalitatea sanatoasa a proprietatii private. Cand proprietatea privata a fost surpata, s-a instituit hotia ca mentalitate dominanta. Asta a ramas si va mai rezista.

+2 (2 voturi)
Iulian Arion
21.09.2019, 22:59:39

O societate democrata nu trebuie sa fie tributara unei ideologii: stanga-stangii, stanga, centru, dreapta, dreapta - dreptei. Ideologiile sunt anacronice, fiind in contradictie cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Cea mai mare parte a asa zisei intelectualitati din Romania de azi, este anacronica in gandire. Nu stie ca in cursul revolutiei franceze (1789) au fost abolite privilegii, titlurile nobiliare, imunitatile prin ghilotinarea peste 40 000 indivizi. Ghilotinarea este operatiunea de indepartare a capului de restul trupului prin efectuarea lucrului mecanic al unui obiect ascutit si greu.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările