Dascălii fac foamea în semn de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie fără precedent la Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărăscu” din Focşani. Nemulţumiţi de ultimele salarii primite, secretara Sorina Dragomir şi profesorul de sculptură Gabriel Tăicuţu au intrat ieri în greva foamei şi vor sta pe treptele liceului, cu pancartele de gât, până când li se va face dreptate.

„În luna iulie am absolvit o facultate adecvată profilului activităţii mele şi vreau să primesc sporul de 20% de care au beneficiat toţi colegii care au terminat facultatea anul trecut. Voi sta în grevă până când voi primi o decizie favorabilă de salarizare", spune secretara Sorina Dragomir (52 ani).

Profesorul de sculptură Gabriel Tăicuţu (52 de ani) e nemulţumit că directoarea Viorica Moldovianu nu-i recunoaşte cumulul de funcţii: „Pe lângă cele 18 ore incluse în norma didactică, eu mai am încă zece, iar pentru acestea plata mi se face cu ora. Ar trebui să primesc 200 de lei, bani de care chiar am nevoie, fiindcă fac naveta de la Râmnicu Sărat." Directoarea spune că problema de salarizare a apărut odată cu noile reglementări ale Guvernului.

Un alt cadru didactic, învăţătoarea Cristina Anghel (51 de ani), din Caracal, se află de 36 de zile în greva foamei pentru că i-a fost redus salariul. Ea e internată în spital de patru zile, dar a refuzat tratamentul medicamentos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite