De 1 Mai, 19 milioane de lei au „zburat“ din buzunarele românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au cheltuit peste 19 milioane de lei pentru servicii turistice în mini-vacanţa de 1 mai, cu 9% mai mult decât anul trecut. În plus, graţie zilelor libere oferite în plus de Guvern, anul acesta numărul turiştilor a crescut cu 26%, informează Mediafax.

Staţiunile cele mai căutate au fost şi în acest an cele din Mamaia şi Vama Veche, unităţile de cazare fiind ocupate în proporţie de 95%. Bugetul mediu de cheltuieli, estimat pentru alte servicii decât cazare şi mic dejun, este de 100 de lei pe zi, astfel că pentru primele trei zile de vacanţă pe litoral s-au încasat peste 8,25 milioane de lei pentru mâncare şi distracţie.

„În toate zonele turistice din ţară au înoptat aproximativ 100.000 de persoane, faţă de 79.000 anul trecut. (...) În primele trei nopţi ale minivacanţei, în unităţile de cazare clasificate de pe litoralul românesc s-au cazat circa 27.500 de români, cu 10% mai mulţi fată de anul 2012. Pe lângă aceştia, peste 10.000 de turişti au înoptat în unităţi neclasificate“, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Totodată, FPTR anunţă că pe primul loc în preferinţele românilor au fost destinaţiile turistice rurale, pe care peste 40.000 de români le-au ales şi datorită sărbătorilor de Paşte, imediat următoare zilei de 1 Mai. Majoritatea românilor au ales, însă, ca cele două evenimente să fie sărbătorite separat, motiv pentru care zonele rurale se aşteaptă la un alt flux de turişti în acest weekend. 

Aproximativ 20.000 de turişti au mers la munte, nivel similar celui de anul trecut, iar unităţile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de 60-70%, în timp ce în celelalte staţiuni montane gradul de ocupare a fost de până la 60%. 

În staţiunile balneare au mers circa 10.000 de turişti, în stagnare faţă de 2012, alegerea fiind determinată de tarifele mai mici şi piscinele ca alternativă mai ieftină a litoralului. În Deltă au ajuns peste 2.500 de români, număr de două ori şi jumătate mai mare decât anul trecut.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite