De 1 martie, femeile au acces gratuit la Muzeul Antipa din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunţă că, de 1 Martie, femeile pot vizita gratuit instituţia.

În această perioadă, vizitatorii pot admira două expoziţii temporare care vorbesc despre trecut şi viitor. 

„Un veac de zoologie" dezvăluie amintiri despre personalităţi marcante ale zoologiei româneşti din ultima sută de ani, care au influenţat viitorul acestei ştiinţe: Dimitrie Voinov, Radu Codreanu, Mihai Băcescu, Nicolae Botnariuc precum şi Petre Mihai Bănărescu. Structurată în cinci secţiuni, expoziţia elogiază realizările ştiinţifice ale celor cinci savanţi prin expunerea de imagini inedite din viaţa acestora, de informaţii importante din biografia lor, de documente, cărţi sau alte lucrări importante publicate de către aceştia, precum şi a unor obiecte care au aparţinut celor cinci personalităţi.

Cea mai recentă expoziţie temporară este cea realizată de studenţii secţiei de grafică de la UNArte (clasa conf. univ. dr. Stela Lie), care au desenat de-a lungul timpului în cadrul Muzeului, folosind natura ca subiect. Lucrările lor sunt reunite într-o expoziţie care este organizată în două secţiuni.

 În biblioteca din Sala Cabinet Gr. Antipa sunt prezentate desene orginale, în timp ce în Sala Specii Sinantrope este prezentată o instalaţie formată din numeroase reproduceri de desene, la scară redusă, care sugerează complexitatea şi diversitatea naturii.

Vineri, între orele 10.00 - 18.00 (ultima intrare se face la ora 17.00) intrarea la muzeu este gratuită pentru fete şi femei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite