De Crăciun, femeile îşi petrec de trei ori mai mult timp la cumpărături şi în bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile petrec de trei ori mai mult timp în bucătărie în perioada sărbătorilor
Femeile petrec de trei ori mai mult timp în bucătărie în perioada sărbătorilor

STUDIU În perioada sărbătorilor, 80% din femeile din România îşi petrec cea mai mare parte a timpului pentru alegerea ingredientelor şi în bucătărie, pentru prepararea reţetelor. 40% din femei aleg reţetele tradiţionale, pe care le reinterpretează pentru a fi mai sănătoase.

Nouă din zece femei asociază perioada sărbătorilor cu decorarea casei şi a bradului, însă acestea îşi petrec de trei ori mai mult timp la cumpărături, pentru alegerea ingredientelor, şi în bucătărie, pentru prepararea reţetelor, arată un studiu realizat prin platforma iVox pe un eşantion de peste 1000 ed femei.

Potrivit studiului, peste jumătate dintre femei recunosc că în perioada sărbătorilor consumă alimente mai bogate caloric decât în mod normal, însă unele dintre ele  aleg să adapteze reţele tradiţionale astfel încât să fie mai sănătoase. 

„Atunci când vine vorba despre alegerea meniului, 40% dintre ele aleg reţetele tradiţionale, pe care le reinterpretează pentru a fi mai sănătoase (26%), înlocuind ingredientele considerate nesănătoase, reducând cantitatea acestora (de exemplu, a maionezei) sau alegând procedee mai naturale de preparare, sau le reinterpretează pentru a fi mai spectaculoase (12%), optând pentru ingrediente de calitate şi dedicând mai mult timp pregătirii acestora”, arată studiul "Româncele şi masa de sărbători".

Studiul mai afirmă că, deşi perioada sărbătorilor este una mult mai agitată, iar căutarea reţetelor şi aşezarea platourilor sunt considerate printre cele mai stresante activităţi, şapte din zece românce sunt de părere că de Crăciun au mai multă poftă de viaţă decât în restul anului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite