De Crăciun nu mai zboară nici porcii, zboară doar românii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România sunt sărbătorile de iarnă. Suntem liberi! Au murit oameni pentru libertate, pentru o viaţă mai bună!  Vremurile sunt altele, viaţa... scapă cine poate! Avem hipermarketuri cu produse şi bunătăţi din belşug. Din import. Carnea de porc este din belşug. Pe lângă porcii româneşti, care au rămas mai mult dintre cei cu două picioare decât cu patru picioare, avem carne din toate ţările! Avem şi cozi la carnea de porc!

Sărbătorile din iarna aceasta au început cum nu se poate mai bine pentru nostalgicii „epocii de aur“, cu lipsuri şi greutăţi care ne amintesc cum nu se poate mai bine de „binefacerile“ şi traiul în comunism. Spre deosebire de anii trecuţi când neaua şi temperaturile de îngheţ se lăsau aşteptate şi veneau de multe ori după Boboteaza anului următor, acum sezonul rece s-a grăbit parcă să recupereze timpul pierdut. Neaua, gerul, frigul, lapoviţa, ploaia au început încă de la sfârşit de noiembrie, la fel şi calvarul majorităţii populaţiei din această ţară frumoasă, dar tot mai ostilă oamenilor de rând.

Zone întregi, oraşe mai mari sau mai mici, localităţi rurale, zeci, sute de români trăiesc sau retrăiesc pentru cei care au prins vremurile în Republica Socialistă România, viaţa la limita supravieţuirii, cu greutăţile, lipsurile, problemele aferente: lipsa căldurii, lipsa electricităţii, lipsa apei, izolarea faţă de restul lumii, lipsa alimentelor, a medicamentelor... Ca pe vremuri! În anul de graţie 2018, nici nu a intrat în pâine 2019, dar nu se arată nimic roz la orizont, dimpotrivă, un negru ca de doliu, în România democratică trăim mai rău decât acum 30-50 de ani!

Pe liniile CFR, tot mai puţine şi mai periculoase, trenurile se blochează zilnic, îngheţând şi îmbolnăvind călătorii care dau bani mulţi pentru aventurile hibernale pe coclaurile ferate ale patriei. Oceanele de maşini mari şi mici se blochează, se rup, se distrug cu tot cu şoferi şi pasageri pe şoselele pe care s-a dat starul la înmulţit cât mai multe şi mai adânci gropi. În acest timp, autorităţile la guvernare taie „pamblici“ de autostrăzi fără autostrăzi, dau explicaţii „savante“ cum se fac drumurile, de ce cresc gropile şi cum se astupă!

În maternităţi bebeluşii se îmbolnăvesc din cauza sistemului de sănătate, în şcoli copiii îngheaţă din cauza grijii administrative faţă de viitorul ţării, în puşcării infractorii îşi fac bagajele pentru eliberare, în instanţe justiţiarii sunt în vacanţă. Cel mai bine este în politică, unde se trăieşte din belşug cu circ şi pâine, cu excepţia politicienilor care vor fi pe alt drum de anul viitor. Aceştia sunt mai disperaţi, mai trişti, nu ştiu unde vor fi la anul pe vremea aceasta, dar sigur nu vor mai fi în fruntea bucatelor.

În Capitala europeană, Bucureşti, tot mai mulţi locuitori, cetăţeni europeni cu drepturi, libertăţi şi obligaţii, trăiesc un deja vu al „epocii de aur“: ioc lumină, căldură, belşug de lipsuri, grija zilei de mâine! RADET-ul să trăiască, coana primar general să ne mai aducă nişte moaşte, poate face vreo minune ceva, să-i încălzească pe oameni în apartamente, să aibă energie electrică, să nu mai dea în gropi şi să descongestioneze traficul. Partidul să trăiască, poporul să plătească! La anul şi la mulţi ani! După ciumă, potopul!

În România sunt sărbători, sărbătorile de iarnă. Cele mai frumoase dintr-un an întreg. Spre deosebire totuşi, de acum 30/40 de ani, suntem liberi. Au murit oameni pentru libertate, pentru o viaţă mai bună!  Vremurile sunt altele, viaţa... scapă cine poate! Avem super, hipermarketuri cu galantare pline, cu alimente gârlă şi tot felul de produse şi bunătăţi din belşug. Din import, occidentale. Carne de tot felul, mai ales cea de porc este din belşug. Pe lângă porcii româneşti, care au rămas mai mult dintre cei cu două picioare decât cu patru picioare, din cauza pestei porcine sau dracu ştie de ce, avem carne din toate ţările, occidentale şi neoccidentale. Avem şi cozi la carnea de porc, acum, de Crăciun! Şi preţuri care cresc continuu... Vorba Moşului meu - „Unde ajungem, mă, cu ţara asta? Cât mai cresc preţurile, la nesfârşit? Ei nu văd că mor oamenii de foame!?“, care Moş, ţăran amărât, a votat tot timpul pe roşu şi nu-l mai poate scăpa nici Dumnezeu de această simpatie.

De Ignat, majoritatea ţăranilor români taie porcul de pe listă din cauza faptului că unii l-au tăiat în august, la peste 30 de grade temperatură, iar la alţii godacii le-au fost luaţi şi confiscaţi de halatele albe. Anul acesta, mulţi ţărani mănâncă ciuciu de Crăciun, urmărind la tembelizoare, dacă au curent electric, cum  se dau în spectacol, se lăfăie şi poruncesc domnii/tovarăşii pe care i-au votat cu mândrie de români verzi.

Nici pentru românii plecaţi peste hotare de prea mult „bine“, din România, nu o să mai zboare, decât foarte puţin, porcii, că nu mai au de unde. Dacă nici ţăranii nu mai au porci, nu mai au cum să le trimită, par avion, nici copiilor porcării în străinătate. De, după intrarea ţării noastre în UE, odată cu valul „căpşunarilor“, românii, inventivi, învăţaseră să zboare porcul, să aibă şi ei ceva tradiţional pe masă, în ţările pe unde munceau. Acum, de Crăciun, „căpşunarii“ îşi doresc cel mai mult să zboare guvernarea roşie şi să nu se mai întoarcă! Anul acesta, dacă nu mai zboară porcul românesc în străinătate, au început tot mai mulţi români să zboare din ţară.

Mulţi români aflaţi în alte ţări au renunţat la vacanţa de sărbători acasă şi cei care pot, au început să-şi cheme părinţii, rudele, familia, copiii la ei, că este mai bine acolo. Şi o să zboare tot mai mulţi români din ţară, o să rămână afară din România, în ţări mai prietenoase pentru ei decât propria lor patrie, care-i alungă, pe zi ce trece, cu tot mai multă ură. Pentru milioane de români, acasă a început să fie afară, în străinătate! Iar noile măsuri legislative, politica dezastruoasă, taxele, preţurile tot mai mari, viaţa insuportabilă, umilinţa şi aerul irespirabil sunt tot atâţia factori şi mulţi alţii pe deasupra, care-i determină să plece furioşi.

Hai, România! Ironia sorţii, închei acest articol în timp ce aud vocea tovarăşului împuşcat la Târgovişte, pe 25 decembrie 1989, de Crăciun, care răzbate din tembelizor, amintind de „elementele huliganice“, care au răsturnat regimul comunist! Că tot se fac 29 de ani de la Revoluţie, evenimentele din 1989: „Jos dictatorul! Jos comunismul! Libertate te iubim, ori învingem ori murim!“

Acum, avem libertate: unii au libertatea să plece din ţară din cauză de prea mult „bine“ în România, iar alţii, românii aleşi, mai puţini la număr decât primii, au libertatea şi puterea să se îmbuibe, să se îmbogăţească, să fure şi să facă legile! După ciumă, potopul!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite