De ce e grea matematica?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Dăncilă
Ioan Dăncilă

Ioan Dăncilă (foto), matematician şi autor de culegeri, denunţă starea jalnică a sistemului de învăţământ, într-un interviu din Suplimentul Şcoală şi Educaţie de mâine.

Profesorul spune că elevii sunt învăţaţi greşit scăderea încă de la grădiniţă, din cauza unor planşe aprobate de Ministerul Educaţiei. „La ora actuală, învăţământul matematic stă foarte prost în România. La sfârşitul ciclului primar, 41% din copiii care absolvă clasa a patra nu ştiu să rezolve o problemă cu o operaţie simplă. Învăţământul este o megaafacere pentru edituri, unii autori şi pentru unii profesori", subliniază matematicianul.

Ioan Dăncilă atrage atenţia că în manualele de matematică din şcoli nu există suficiente probleme „ori matematica tocmai asta înseamnă: 90% transpiraţie". Citiţi interviul integral în Suplimentul de mâine, de unde veţi afla şi ce muncesc pe perioada verii unii profesori care au rămas fără bani, din cauza salariilor tăiate. Spre exemplu, Adrian Stănescu din Păuleşti, Prahova, este unul dintre dascălii care au ales să muncească în alte ţări în vacanţa de vară. Cu o vechime de 11 ani în învăţământ, profesorul dă lecţii de educaţie fizică nouă luni pe an, iar în restul timpului face curăţenie la un restaurant din Spania.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite