De ce este mai periculoasă noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii: Această tulpină poate determina apariţia unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul Foto: Shutterstock
Ministerul Sănătăţii: Această tulpină poate determina apariţia unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul Foto: Shutterstock

Tulpina B.1.1.7 (VOC 202012/01), una dintre cele trei tulpini circulante ale virusului SARS-CoV-2, descoperită pentru prima dată în decembrie 2020, în Marea Britanie, s-ar putea transmite mai uşor decât alte variante, ceea ce poate conduce la un număr mai ridicat de infectări, a precizat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecţia cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare şi deces. 

Astfel că, Ministerul Sănătăţii precizează că este important să respectăm în continuare regulile de distanţare şi igienă pentru a împiedica răspândirea acestei tulpini a virusului.

De altfel Institutul de Sănătate Publică din România a publicat pe 23 februarie o analiză epidemiologică a primelor 136 de cazuri cu varianta din Marea Britanie identificate pe teritoriul ţării noastre. 

Conform distribuţiei cazurilor pe judeţe, se poate observa o răspândire extinsă a noii variante pe teritoriul României.

Iar riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai uşor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va creşte mai repede. 

Conform sursei citate, această tulpină poate determina apariţia unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul şi în acelaşi timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând şi mai mult sistemul de sănătate.

tulpina covid-19 foto facebook ministerul sanatatii
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite