Societate

articolul anterior articolul urmator

De ce este mai periculoasă noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie

4
28 Feb 2021 16:21:19
Autor: Cristina Morozan
Ministerul Sănătăţii: Această tulpină poate determina apariţia unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul Foto: Shutterstock
Ministerul Sănătăţii: Această tulpină poate determina apariţia unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul Foto: Shutterstock

Tulpina B.1.1.7 (VOC 202012/01), una dintre cele trei tulpini circulante ale virusului SARS-CoV-2, descoperită pentru prima dată în decembrie 2020, în Marea Britanie, s-ar putea transmite mai uşor decât alte variante, ceea ce poate conduce la un număr mai ridicat de infectări, a precizat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, date preliminare din Marea Britanie sugerează că infecţia cu B.1.1.7 ar putea fi asociată cu un risc crescut de spitalizare şi deces. 

Astfel că, Ministerul Sănătăţii precizează că este important să respectăm în continuare regulile de distanţare şi igienă pentru a împiedica răspândirea acestei tulpini a virusului.

De altfel Institutul de Sănătate Publică din România a publicat pe 23 februarie o analiză epidemiologică a primelor 136 de cazuri cu varianta din Marea Britanie identificate pe teritoriul ţării noastre. 

Conform distribuţiei cazurilor pe judeţe, se poate observa o răspândire extinsă a noii variante pe teritoriul României.

Iar riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai uşor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va creşte mai repede. 

Conform sursei citate, această tulpină poate determina apariţia unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul şi în acelaşi timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând şi mai mult sistemul de sănătate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Tomescu Tom
28.02.2021, 16:28:32

De ce ? .... . Fiindcă așa promovează mass mesia ?:)))

-2 (10 voturi)
m wakki
28.02.2021, 16:33:27

nu e mai periculoasă, astea sunt minciuni sfruntate se transmite mai ușor dacă îi creezi condiții să se transmită mai ușor, dar asta e valabil cu orice virus

+3 (3 voturi)
Mihai Gunea
28.02.2021, 17:12:13

Urmăresc datele privind situația infectărilor în UK și,de ceva vreme,numărul cazurilor este în scădere,deși numărul de teste este destul de ridicat,în jur de 6-700.000 zilnic. Atunci,nu mai înțeleg,dacă este atât de periculoasă tulpina britanică ca virulență,de ce numărul cazurilor și a deceselor asociate COVID,scade?

Titus Livius Titus Livius
28.02.2021, 18:58:44

Ca si teorie medicala, de obicei un virus cu cat este mai contagios cu atat este mai putin letal. La ora actuala nu se poate face o corelatie intre varianta britanica a virusului si o crestere a numarului de internari si a cazurilor grave !! Avand in vedere ca numarul cu adevarat important nu este numarul de teste pozitive ci numarul celor internati la ATI si cum in UK nu se poate face o corelare intre numarul de infectari cu noua tulpina si numarul cazurilor grave care neceista internare, tragem concluzia ca noua tulpine NU este mai periculoasa decat cea precedenta..... pai si atunci, de ce se sutine contrariul, cine si de ce ar avea interes sa induca panica si isterie ??

-3 (3 voturi)
Modifică Setările