De ce nu este necesar certificatul verde pentru a merge la biserică? Explicaţia lui Raed Arafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful DSU, Raed Arafat  FOTO Inquam Photos / George Calin
Şeful DSU, Raed Arafat  FOTO Inquam Photos / George Calin

Certificatul verde nu va fi obligatoriu în biserici şi la reuniunile religioase, spre deosebire de alte instituţii în care, de luni, pot intra doar persoanele care fac dovada vaccinării, testării sau a trecerii prin boală. Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat faptul că mersul la biserică este considerat o activitate esenţială, la fel ca mersul la magazinele cu alimente.

„Ştiu că situaţia cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfăşoare, dar cu limitare de doi metri pătraţi pentru o persoană şi bineînţeles cu mască”, a explicat şeful DSU, într-o intervenţie la Digi24

Întrebat de ce s-a ajuns la o astfel de decizie, Raed Arafat a răspuns: „Este o decizie, s-a discutat şi s-a hotărât că pentru această activitate este una esenţială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie”.

Potrivit şefului DSU, decizia privind lipsa obligativităţii certificatului verde pentru participarea la slujbe şi la alte reuniuni religioase a fost luată în unanimitate. Arafat nu a vrut să mai intre în detaşii, fiind de părere că subiectul e sursă de dispute: „Nu vreau să intru în discuţie pe religie şi pe Biserică. Acest subiect a fost foarte manipulat şi foarte agresiv prezentat timp de un an jumătate”, a completat Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite