De trei ori mai multe decese la Institutul „Marius Nasta” decât cele anunţate oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

La Institutul „Marius Nasta” au decedat, de la începutul anului, 13 pacienţi infectaţi cu bacterii din spital, potrivit managerului instituţiei, doctorul Beatrice Mahler.

„Este de menţionat că pacienţii care au fost suprainfectaţi cu aceşti germeni extrem de greu de tratat au avut patologie respiratorie gravă. Medicul epidemiolog trebuie să îmi facă un raport vis-a-vis de modul în care a fost el informat despre aceste cazuri”, a explicat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală. 

Potrivit acesteia, „un total de 13 pacienţi au decedat în 2019 la „Marius Nasta”, infectaţi cu bacterii. Asta au descoperit inspectorii DSP, după ce au luat toate fişele medicale ale pacienţilor şi le-au verificat. În 2019 au murit 62 de pacienţi, dintre care 13 infectaţi, cifră care a dublat rata mortalităţii de la Marius Nasta”, a completat Mahler. 

Oficialul a mai precizat şi că focarul de infecţie a fost declarat pe 9 februarie, când a fost declanşată ancheta epidemiologică. 

„Toate foile din terapie intensivă sunt verificate de epidemiologi. În Institutul Marius Nasta mor mulţi pacienţi şi mor pentru că au patologie complicată, sunt 60% pacienţi din afară, sunt veniţi prin transfer. În acest moment avem 5 pacienţi cu acinetobacter, din care 3 au murit şi doi sunt în stare foarte gravă. La patologia asociată pe care o au, din punctul meu de vedere, decesele nu puteau fi evitate”, a explicat Beatrice Mahler. 

Oficialul a precizat că, din perspectiva raportării infecţiilor nosocomiale, Institutul Marius Nasta este diferit de restul unităţilor sanitare, prin faptul că a raportat infecţia cu acinetobacter din proprie iniţiativă. 

„Eu cred că în România avem o mare problemă cu infecţiile, dacă toţi am declara, probabil că cinci infecţii nu ar fi mult”, a menţionat Mahler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite