Societate

articolul urmator

Demisie sau demitere?

2
27 Mar 2020 11:50:19
Vasile-Cristian Lungu

Victor Costache şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii. Secretarul de stat Nelu Tătaru a fost numit în locul său. Demisia, sau mai bine spus demiterea, lui Costache reprezintă un gest corect.

În ultimele săptămâni, a devenit evidentă lipsa de capacitate managerială şi faptul că era depăşit de situaţie. Mai mult, declaraţiile cu privire la prioritizarea testării pentru Bucureşti faţă de alte oraşe din ţară, precum Suceava, arată că parcă îi luase Dumnezeu minţile.

Nelu Tătaru reprezintă o soluţie mai bună măcar din perspectivă comunicaţională. Din postura de secretar de stat, a reuşit să suplinească într-o oarecare măsură neputinţa lui Costache.

Este bine pentru stabilitatea postului şi că este un om politic, preşedinte al unei filiale judeţene a partidului. Este rău că Tătaru merge în continuare cu povestea testării cu predilecţie a bucureştenilor – 10.000 de teste în Capitală reprezintă o picătură într-un ocean. În contextul pandemiei, acele teste puteau să nici nu existe.

Îi cer public noului ministru al Sănătăţii trei lucruri:

1. Să aplice recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi: testaţi, testaţi, testaţi! România trebuie să-şi înzecească repede capacitatea de testare.

2. Să rezolve problema dotărilor pentru medici. Nu putem să îi sacrificăm uşor pe cei din prima linie trimiţându-i la război fără arme: mănuşi, măşti şi combinezoane.

3. Să militeze pentru abrogarea ordinului prin care sunt eliberate toate spitalele, chiar şi cele unde nu se tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, riscând pierderi de vieţi omeneşti pe alte direcţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Scorilo
27.03.2020, 12:43:22

Demitere acoperita de demisie...Ar fi dat urat o demitere,nu ? Demitere ar fi insemnat INCOMPETENTA ! Incompetenta in guvernul liberal ? Nooooo ! Nu ”se exista” asa ceva ! Ei,toti,sunt CEI MAI COMPETENTI ! Doar asa sustineau,nu ? Incompetentii s-au adunat numai la PSD... Asa ca au mermelit-o si au servit-o prostilor in asa fel incat sa scape cu ”onoarea reperata ” ...Asa cred ei... PS. Competenta ? Dl. Vela,”ditamai” ministru de interne a fost ”agent de asigurari”,”inspector constatator daune”,”director ASIROM”...Va dati seama ? Tare de tot ! Oameni competenti si capabili ! Muc si sfârc ! DAR NOI... NOI,CE VINA AVEM ? Am scapat de dracul si am dat de tat”su ! Cu voiosie,inainte !

+1 (1 vot)
imsi imsi
27.03.2020, 16:35:08

Sa fiim seriosi! Omul si a dat demisia cind a realizat care i jaful ce se pune la cale in spatele lui si pt care va raspunde el. Imediat dupa el a plecat si secretarul general din minister o persoana prin mina careia treceau toate actele si care nu era nici macar pnl ista deci un pion otravit in gasca pnl ista. Noul ministru pare mai realist si mai bine ancorat in realitatea medicinei publice sa dea domnul sa faca treaba buna. N a plecat bine Costache ca s a si aflat ca o firma de 2 bani cu afaceri prin tirguri si piete are un contract cu statul de 12 milioane de euro ca sa vinda la niste preturi astronomice masti pt praf (nici macar chirurgicale) iar prim ministrul a dispus o ancheta vezi doamne. In acelasi timp in care oficiali ai statului erau gata sa dea 12 milioane € pe niste tifoane si elastice firmei conduse de o fosta hangita (bravo ei a gazduit pe cine trebuie) o grupa de cercetare care face un vaccin primeste vreo 2 , 3 mil de lei de la MEC ceea ce ma umple de mirare adinca. Nu zic ca nu i posibil ca ceva psd isti sa fie in spate da tot asa de bine cum la guvernare is ingerii (negri) pnl isti nici cu ei nu mi e rusine. Ce se intimpla acum prin spitale ii rezultatul bataii de joc si a jafului din ultimii 30 de ani de democratie dimboviteana de care nimeni din clasa politica nu i strain.

Modifică Setările