Desensibilizarea la polen, disponibilă în Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele alergice la polen pot urma la Spitalul Universitar procedura desensibilizării în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Consultaţia la medicul alergolog şi testele cutanate sunt dcontate de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB).

Primăvara este sezonul când persoanele alergice au probleme medicale (rinită, conjunctivită sau astm) din cauza sensibilizării la polen. Singurul tratament care se adresează cauzei bolilor alergice este DESENSIBILIZAREA. Procedura se poate face la polen, dar şi la alte alergene şi se realizează în Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), conform paginii de Facebook a SUUB. 

Dr. Brînduşa Petruţescu, medic specialist alergologie şi imunologie clinică, în cadrul SUUB explică ce presupune desensibilizarea şi cum trebuie făcută:

  

În cazul alergiilor, pe lângă tratamentul simptomatic, care nu rezolvă problema, ci doar ameliorează simptomele, există şi varianta de desensibilizare, deseori comodă şi uşor de administrat chiar la domiciliu, de către pacient. 

   În cazul polenurilor, tratamentul se face 6 luni pe an, timp de 3 ani consecutiv. Aşadar, procedeul trebuie repetat trei sezoane consecutive. Dacă întrerupem, procesul trebuie reluat. Este foarte important de precizat că tratamentul trebuie ÎNCEPUT CU 3- 4 LUNI ÎNAINTE DE DEBUTUL SEZONULUI DE POLENIZARE, deci înainte de a fi polenul prezent în aer, pentru ca atunci când apare polenul, organismul să fie pregătit. Acest proces de desensibilizare induce toleranţa şi pregăteşte organismul pentru contactul cu polenul, care este brusc şi puternic. Simptomele sunt întotdeauna mai rele la debutul sezonului decât la sfârşitul lui. 

În această lună încă se mai poate iniţia DESENSIBILIZAREA pentru POLENUL DE AMBROZIE.

Polenul de ambrozie este un alergen foarte puternic şi inclusiv desensibilizarea e foarte greu tolerată de către pacienţi. Poate să apară o uşoară mâncărime sub limbă dar sunt şi pacienţi care se umflă sub limbă sau cărora li se umflă buzele în cadrul acestui proces de desensibilizare, alţii se plâng de dureri de stomac. Deci sunt reacţii adverse, dar care pot fi tratate.

Pacienţii trebuie să înţeleagă că, în cazul reacţiilor alergice determinate de polenuri, este bine să intervenim cât mai repede, ca să împiedicăm progresia acestora spre astm”.

La cabinetul de Alergologie din cadrul Ambulatoriului SUUB, programari se fac: luni, joi, orele 08.00- 15.00, marţi, orele 07.00- 14.00, miercuri, vineri, orele 13.00- 20.00, la nr. de telefon 021.202.61.42.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite