articolul anterior articolul urmator

Despre o cultură bazată pe etichete

62
2 May 2018 09:54:18
Gelu Duminica

62 Comentarii

Radu Mircea
2.05.2018, 11:27:40

# Gelu Duminica Eticheta vinde domnule Duminica . De cite ori n-ati cumparat ceva din magazin numai fiindca eticheta era stralucitoare , colorata , fara sa fi gustat in prealabil din continut ??? . La fel si oamenii isi pun etichete , pe ei , pe grup , pe etnie , pe natiune . Sa nu credeti ca etichetele lipite pe etnia dvs. sunt excusiv ale altora , multi dintre tigani se mindresc ca sunt '' jmekeri de jmekeri '' , ca sunt os de bulibasa originala , ba unii chiar s-au declarat regi , imparati , ( presedinti inca nu , semn ca tiganii nu sunt republicani ) . Aceleasi etichete ne urmaresc si pe noi romanii , nu exista natie pe lumea asta care '' sa se descurce '' mai bine ca romanul . Si asta o spunem cu mindrie patriotica si nationala . Tot eticheta tipatoare vinde si stirea , care neaparat trebuie sa fie bomba , stire incendiara , halucinanta , infioratoare , fiindca normalul nu se vinde . Mori de foame cu stiri despre un ins care a oferit o masa de sarbatoare de 1 Mai unui intreg orfelinat . Pe cine intereseaza ??? Eeeee .... Cu totul altcineva este o stire despre un '' barosan '' care a dat pe o sampanie pretul unui apartament . De unde sunt banii ??? Din Constitutia lui lorgovan . '' Averea se prezuma a fi dobindita licit '' ( sau aproape ) Aveti vreo dovada ca banii sparti in cluburi sunt de mangleala ???

+14 (16 voturi)
Gelu Duminica
2.05.2018, 11:41:49

Mulțumesc tare mult de comentariu. Sigur ca aveți dreptate atunci când vorbiți de auto-etichetare (care se transforma într-un fel de capital simbolic). Totuși, nu aceeași prezumție de "avere dobândita licit" se aplica și ălora cu turnulețe? Ca dacă mai uit la reacțiile publice, parca as fi tentat sa zic ca mai degrabă "nu".... Ar fi un mare pas înainte dacă cât mai multi dintre noi am conștienta "etichetele"....restul, vine după!

-10 (24 voturi)
of of
2.05.2018, 12:02:03

Săriți mereu în apărarea romilor folosind excepții. Vă înțeleg până la un punct. Acela în care evitați,cu strășnicie , să vorbiți și despre defectele acestora. Uneori imposibil de suportat.

+12 (18 voturi)
Gelu Duminica
2.05.2018, 12:06:50

Acum doar apar un principiu. nimic mai mult. Care este valid, indiferent cui se aplica!

-4 (20 voturi)
Magdalena Goebbel
2.05.2018, 12:43:10

Sunt putini cititori care inteleg ca aveti misiunea de a lupta impotriva rasismului privind etnia roma si in acelasi timp de a ajuta pe aceasta sa se " ridice" din tiparele gandirii societatii romanesti !!! Desigur , " etichete " sunt la nivelul oricarei tari dar la noi drumul de a ne elibera de ele este lung !!! Popurului roman ii lipseste educatia bunului simt , nu aceea venita prin cunoastere si cei " sapte ani de -acasa " , ci educatia primita de la societatea in care traim !!! Dl . Duminica , aveti o misiune grea dar si frumoasa !! Mult succes !

-1 (13 voturi)