Detalii terifiante despre românul din Italia care şi-a înjunghiat soţia din gelozie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arestare generică FOTO Costel Crângan

Alexandru Zamfirache, în vârstă de 60 de ani, este judecat în Italia pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat soţia. El este stabilit în Italia de mai mulţi ani, alături de o mare parte din familie. În ultima perioadă, relaţia cu soţia sa devenise tot mai conflictuală.

Pe fondul consumului de alcool, Alexandru Zamfirache îşi bătea soţia, de cele mai multe ori din gelozie. Femeia a ales să divorţeze, dar românul nu a fost de acord, iar anul trecut, în februarie, şi-a înjunghiat soţia de trei ori, chiar în faţa copiilor.

Federica Marasa, una dintre vecinele românilor, a auzit strigătele de ajutor ale fetiţei cuplului Zamfirache şi a decis să intervină. A fost momentul în care Alexandru a fugit, iar Federica a chemat de urgenţă un echipaj medical.

Alexandru a fost reţinut la scurt timp de la producerea atacului, într-un moment în care se plimba pe străzile din Canicatti, oraşul în care stătea alături de familia sa. Poliţiştii au găsit asupra sa cuţitul pe care l-a utilizat.

Soţia sa a fost salvată de medici, cu toate că a ajuns în stare gravă la spital, pierzând mult sânge.

Luni, Federica Marasa a depus mărturie la tribunal, în dosarul în care românul este acuzat de tentativă de omor:  Aceasta a precizat că "am auzit strigătele de durere şi de disperare ale fetiţei. Eram cu fratele meu şi mi-am dat seama că se produce un atac. Am realizat că se întâmplă ceva serios. Auzeam cu greu cum bărbatul îşi spunea că trebuie să o omoare, trebuie să o omoare".

Procesul românului din Italia continuă, iar acesta riscă ani grei de închisoare. La termenul din 5 iulie ar urma să fie audiate soţia lui Zamfirache, dar şi una dintre fiicele celor doi. Acesta va fi unul dintre ultimele termene din proces înainte ca românul să-şi afle sentinţa. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite