articolul anterior articolul urmator

Diaspora, România mea. Ne vedem în Piaţa Victoriei

10
10 Aug 2018 01:24:22
Sebastian Burduja
Grup de români din Italia, în drum spre casă (sursă foto: Bogdan DRUGA)
Grup de români din Italia, în drum spre casă (sursă foto: Bogdan DRUGA)

10 Comentarii

Iulian Arion
10.08.2018, 06:57:41

Cand infiintau o noua colonie, grecii delimitau un loc in centrul acesteia - Agora. In Agora trebuia sa aiba loc toti cetatenii - locuitoriii cetatii respective. Acolo se dezbateau problemele societatii, in spatiul public. Tot acolo se luau si deciziile prin votul majoritatii. Votul majoritatii devenea lege. PSD nu a avut majoritatea voturilor la ultimile alegeri. In plus, pe listele de candidati ale partidelor, sunt pusi oameni selectati de nomeclatura PCR si ofiterii securitatii. Vedeti parlamentarii de Ialomita. N-au biografie, n-au realizari, n-au identitate de sine, nu stiu care-i menirea lor in aceasta lume! Am expus aceste argumente PENTRU CA LUMEA SA MEARGA IN AGORA. CAT MAI MULTI SA FIE IN PIATA VICTORIEI. E LOC PENTRU TOTI CEI RESPONSABILI DE SOARTA SOCIETATII!

+6 (6 voturi)
Iulian Arion
10.08.2018, 07:00:11

Normalitatea este prezenta cetatenilor in piata publica si dezbaterea, discutarea tuturor treburilor societatii. Anormalitatea este ca aceasta sa fie pustie sau accesul cetatenilor sa fie restrictionat. AGORÁ s. f. Piață publică în orașele Greciei antice, unde se aflau principalele instituții și unde se țineau adunările publice; p. ext. adunare a poporului care se ținea în această piață. – Din fr. agora.

+4 (4 voturi)
Papa Raţă
10.08.2018, 08:10:41

# Precum și uraganul... Precum și uraganul rotește în stihie Să ne-adunăm în Piață - noi nu mai vrem sclavie ! minciuni și fărdelege, bandiți și șarlatani care ne fură votul și ne vând pe doi bani ! Ieșiți cu mic și mare cu tricolor pe frunte și martirii toți din suflet aprig să cuvânte: Țara nu-i de vânzare dar nici de împrumut e a democrației și libertății scut ! Tu, ciumă blestemată și hienă roșkată cu hloabele de sânge mai stai proptită-n poartă ? Voi, care la Jilava demult era și cazul să vă țineți la fund săpunul și tazul ? Voi, vânzători de țară, partid de mafioți, călăi, borfași, lichele cameleoni și hoți ! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . .

+5 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
10.08.2018, 08:32:49

Toti politrucii ”dreptei” au primit ordin sa ..reîncalzeasca cioarba propagandistica cu ..Diaspora, ca poate vin maine un milion de diasporeni sa rezolve problemele socio-politico-economice, pe care cele doua mafii nationale, PSD si PNL, mafii care, dupa 1989 au guvernat impreuna sau separat pana au facut din Romania ”ultima gaina” a Europei, le-au adus pe capul romanilor ..! Pana cuma i-a durut in dos de disporeni..! Ce ”viseaza”, ce vor de mitingul diasperenilor politrucii ”dreptei” ..? Sa faca treaba mafiei din opozitie..! Adica, diasprenii sa-i alunge de la guvernare pe mafiotii PSD si sa-i ofere pe tava un ”guvern al meu” lui Iohannis si mafiei peneliste care l-a plantat la Cortoceni..!

-2 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
10.08.2018, 09:34:45

Jenant..! Daca tot ce mai poate face mafia penelista-iohannista, cu sprijinul serviciilor si a randasilor mediatici, e sa incerce sa mobilizeze si sa manipuleze un numar INSIGNIFIANT de diasporeni, in speranta ca acestia, dirijati de diversionistii profesionisi ai mafiei sereist-iohannist-limberale care li se vor alatura la minting, vor ..speria mafia pesedista pana-ntr-acolo incat Dragnea, Tariceanu si restul mafiotilor pesedist-aldisti isi vor cere scuze pentru toate manariile si profun jenati vor lasa benevol guvernarea pe mana lui Iohannis si Sică Mandolinu, atunci chiar nu merita sa ajunga la guvernare..! Altminteri, tot ce s-a intamplat in ultima sapatamana, avand ca cireașă de pe tort ”mitingul a un milion de disporeni”, e doar propaganda sclerotica si circ pentru ochii si urechile iobagimii electorale a mafiei limberal-iohanniste, care inca isi mai inchipuie ca nulitate politica de Iohannis si țambalagii smenari care-si zic PNL ar mai putea fi ”solutia izbăvitoare” pentru Romania, geniali strategi si eroici si neobositi luptatori care infruntă cu succes mafia ailaltă, mafia pesedista ..! Rasul lumii..!

-2 (4 voturi)