Din 8 martie, Carrefour România intră în parteneriat cu ANES pentru combaterea violenţei domestice. Care sunt măsurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carrefour România luptă de astăzi, 8 martie, alături de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) împotriva violenţei domestice. Parteneriatul anunţat de Secretarul de Stat Ioana Cazacu implică noi măsuri de sprijin, la nivel naţional, pentru victimele violenţei domestice.

Măsurile – sprijinite de Carrefour şi parte din proiectul lansat de ANES acum 15 luni – înseamnă: promovarea numărului de urgenţă dedicat victimelor violenţei domestice – 0800.500.333, suport în integrarea victimelor pe piaţa muncii, dar şi un pachet minim de servicii pentru cele patru unităţi locative gestionate de ANES. 

Carrefour România se angajează să sprijine promovarea numărului de urgenţă, apelabil gratuit la 0800 500 333, de către victimele violenţei domestice pentru sesizări. Lansat în noiembrie 2015 de către ANES, call-center-ul, funcţional non- stop (24h/7zile), este atât un sistem de asistenţă cât şi un serviciu ce permite monitorizarea demersurilor pentru victime, operatorii call center-ului direcţionând cazurile către echipele judeţene de intervenţie (42 de echipe interinstituţionale şi multidisciplinare la nivelul celor 41 de judeţe ale ţării şi la nivelul municipiul Bucureşti).

„Ne dorim ca, în cadrul strategiei noastre de responsabilitate socială, să nu ne rezumăm la intervenţii punctuale, ci să fim un partener la măsuri concrete, cu efect pe termen lung”, declară Andreea Mihai, Marketing Director, Carrefour România. 
 

Măsurile luate de Carrefour România pentru lupta împotriva violenţei domestice

„O să afişăm numărul de urgenţă apelabil de victimele violenţei domestice peste tot pe unde putem: pe cataloagele noastre promoţionale, distribuite la nivel naţional, o să punem numărul pe copertă; pe pagina noastră de Facebook; pe site-ul companiei noastre, dar şi în magazinele noastre. O să susţinem unităţile de primire urgenţă cu alimente şi produse de igienă. În plus, vom susţine orice proiect nou în această direcţie”, a completat Andreea Mihai. 

Violenţa este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea contemporană, impunându-se, în acest context, o abordare complexă. (Secretar de Stat Ioana Cazacu)

„Cred că este o continuare firească a acelor măsuri integrate pe care le-am propus în urmă cu 15 luni, măsuri împotriva acestui fenomen atât de dăunător în societatea românească. Cred că nu există poziţii antagonice atunci când discutăm despre lupta pentru combaterea violenţei. Instituţiile statului, cu organizaţiile neguvernamentale, cu zona corporatistă sunt complementare şi cred că împreună putem să facem mai mult. Astăzi punem bazele unui parteneriat prin care venim în sprijinul acestor victime. Un parteneriat care să fie preluat şi la nivelul judeţelor, nu doar la nivel naţional“, spune Ioana Cazacu, Secretar de Stat, ANES, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
 

Reintegrarea victimelor violenţei în familie pe piaţa forţei de muncă

Carrefour România şi ANES vor lua măsuri concrete care să susţină integrarea pe piaţa forţei de muncă a victimelor violenţei în familie, prin angajarea acestora în reţeaua de magazine Carrefour. Beneficiarii sunt atât persoanele care au participat la programe de formare profesională în cadrul proiectului guvernamental „START - O viaţă de calitate în siguranţă!”, cât şi alte victime aflate în evidenţa serviciilor sociale la nivel judeţean sau local. 

„Ne interesează în mod special, mai mult chiar şi decât promovarea numărului de urgenţă, să rupem dependenţa financiară dintre agresor şi victimă. De aceea am făcut un apel public către toate companiile care doresc să vină în sprijinul măsurilor afirmative pe care noi le propunem pentru a scoate aceste persoane din situaţia de risc“, a declarat Ioana Cazacu pentru „Adevărul“. 

Există o transparenţă totală cu privire la acţiunile pe care le avem, tocmai de aceea, Carrefour vor fi cei care vor finanţa direct victimele violenţei domestice. (Secretar de Stat Ioana Cazacu, pentru „Adevărul“)

Andreea Mihai, Marketing Director, Carrefour România, spune pentru „Adevărul“ că vor colabora împreună cu ANES-ul pentru a vedea care dintre femeile care au fost victime ale violenţei domestice ar dori un loc de muncă în reţeaua Carrefour. 

Victimele violenţei domestice pot apela la numărul unic naţional

Victimele violenţei domestice vor putea apela din 27 noiembrie, anul trecut, numărul unic naţional gratuit 0800 500 333, un serviciu specializat, accesibil printr-un call-centre deschis 24 de ore din 24. Linia telefonică face parte din proiectul „START– O viaţă de calitate în siguranţă“, lansat pe 27 noiembrie, 2014, în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse, (ANES) din subordinea Ministerului Muncii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite