Societate

articolul anterior

Din nou, taximetriştii

2
6 Dec 2012 19:01:58
Dalia Puşcă
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

"Eh, domnişoara, 1 leu să le daţi la amărâţi, noi nu suntem amărâţi." Şi mi l-a dat înapoi. Am fost la un concert de muzică sacră. Superb concert. Stare de graţie, zâmbete, stare de bine. Am decis sa iau un taxi către casă, astfel încât să-mi pot menţine bucuria mai mult timp.

Comandă, să fiu sigură că măcar nu sunt refuzată în drum sau luată de vreun nebun. Am glumit, am fost neatenţi, am greşit drumul sau nu l-am înţeles. Am vorbit cu prieteni la telefon, am comentat diverse. Sigur toate astea le-a făcut domnul. Dar nu ne-am supărat. Am continuat călătoria netulburaţi.

La final, din greşeala îi dau 20 de lei în loc de 8,75 cât făcea cursa. Îi ia, se uită la ei, dă să-i bage în buzunar. Eu observ că sunt doua bancnote de 10... Îmi dau seama, îi cer înapoi 10 şi vreau să-i schimb cu un leu. În total, (doar) 2 lei bacşiş.

- (cu jenă) V-am dat doua de 10? Vă supăraţi dacă vă rog să-mi daţi una de 10 înapoi?

- (iritat) Ehh, mă supăr...

- Da, dar ştiţi, am vrut să vă dau altfel. Încă una de un leu...

- Eh, domnişoara, 1 leu să le daţi la amărâţi, noi nu suntem amărâţi.

Şi mi l-a dat înapoi.

- Dar, domnule, să ştiţi totuşi că eu nu sunt atât de bogată precum dvs... Ştiţi, mie nu îmi dau o pâine la magazin dacă nu am 1 leu, darămite 2.

 - Haideţi, domnişoară (...)

Şi l-am lăsat bolborosind. A deschis geamul şi a mai zis ceva şi încă ceva. L-am rugat să nu fie măgar. Păcat de starea mea de graţie. Păcat că unii suntem şi săraci, şi fuduli... Şi...Mă linişteşte că măcar "nu suntem amărâti", după spusele domnului taximetrist. Căci e un domn.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sebastian Popescu
6.12.2012, 22:25:03

Din categoria "saraci, da' cu pretentii", si nu numai de pe la noi: mi s-a intamplat acum cativa ani, eram in Franta, si intr-o parcare la Carrefour ne abordeaza un cersetor (autohton, nu vreun romulan de-al nostru) si ne zice deja cunoscutul discurs cu "ajutati-ma, ca nu am ce manca, copiii imi mor de foame, bla-bla-bla" si imediat ne si da tariful: "sa stiti ca mie de obicei oamenii imi dau ori 5 euro, ori 10 euro". Am ramas toti cu gura cascata de surprindere. La care sotia mea i-a zis" pai daca oamenii iti dau atata, cred ca mai degraba tu poti sa ne imprumuti pe noi..." si ne-am dus de acolo.

+7 (7 voturi)
Dalia Puşcă
16.01.2013, 15:20:05

Din aceeasi categorie, un alt taximetrist, chiar ieri, de data asta imi povestea cum niste tineri i-au dat fix 8 lei... Ce sa mai fie de comentat? Acesti oameni vor exista mereu....

Modifică Setările