Din seria „nesimţiţii care ne conduc“: senatoarea Vasilica Steliana Miron

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatoarea Vasilica Steliana Miron
Senatoarea Vasilica Steliana Miron

Prima mea reacţie la necazul cucoanei Vasilica, ce-şi cheltuie bănuţii de la stat (vreo 5000 de lei pe lună) doar pe coafor şi e ţinută în viaţă de soţ şi părinţi a fost una, să mă ierte doamnele şi domnişoarele, eminamente misogină. E limpede că parlamentarii ar trebui să fie bărbaţi, eventual cu chelie. Doar aşa ar putea, sărăcuţii, să supravieţuiască.

Doamna Vasilica a fost senator PPDD. Ştiţi, nu intru în amănunte. Partidul de nepătaţi, de personalităţi ilustre, al domnului Dan. (Oare ce capodoperă pregăteşte acolo unde este? Abia aştept volumele, nu mai puţin de 10, că are timp la dispoziţie). A ajuns în Parlament prin redistribuire. Când corabia a început să ia apă.... hop, a trecut la „independenţi”. 

Numai că independenţa e treabă grea; drept urmare, în februarie a ajuns în Partidul Naţional Liberal. Vă rog să vă ridicaţi în picioare, ăsta-i partid istoric. Bine, noul PNL ar fi o combinaţie de hoţomani de la fostul (mă înţelegi) PDL şi PNL, supăraţi pe capacităţile de hoţie ale PSD-ului. Un mare partid de corupţi nu poate fi combătut decât cu un alt mare partid de cioflingari, altfel n-ai cum.

Doamna Vasilica are responsabilităţi. E membru în comisia pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială. Şi nu poţi să te prezinţi la comisie oricum. Coaforul e baza. Părul, nu capul. Şi asta nu-i tot. Doamna senator (în picioare, mujicilor!) nu poate purta o ţinută de două ori. Ne linişteşte însă, tot ea: preferă ţinutele mai ieftine. De 600 de lei. În fiecare joi se duce acasă, la Suceava, unde curge numai lapte şi miere şi probleme ioc, la o fabrică locală. Cu echipa de acolo creează garderoba, iar vineri e la probat şi gata hainele pentru săptămâna de muncă!

Cum? Care eşti, mă, nesimţit? Cum adică ar trebui să se preocupe de legi, de problemele de Muncă sau Familie, de amărăştenii din Suceava? Păi îmbrăcată ca o precupeaţă şi cu părul nearanjat? V-am spus că sunteţi mujici. 

Doamna e „intelectual”, dacă vreţi să ştiţi. Îi plac citatele din Octavian Paler. Un jurnalist, evident nepregătit, a întrebat-o dacă nu a fost curioasă să citească şi romanele scriitorului. Senin, a declarat că îi plac doar comentariile pe care le face. Sigur, omul e mort de ceva timp; trăieşte în mod evident în doamna senator.

La un articol anterior, când am spus că ieşitul în stradă e o soluţie absolut firească, mulţi cititori m-au avertizat, voalat sau nu, că „instig”. Poftim, renunţ. Ultimul să stingă lumina.
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite