Societate

articolul anterior articolul urmator

Director INSP: Nu e o realitate că tulpina Delta infectează cu predilecţie şi mai virulent copiii / Şcoala trebuie să meargă fizic

6
18 Sep 2021 18:45:17
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol, infirmă informaţiile conform cărora tulpina Delta a SARS-CoV-2 „infectează cu predilecţie şi mai virulent copiii”. Ea susţine că trebuie aplicată „strategia de cocon”, conform căreia adulţii din jurul copiilor se vaccinează şi îi protejează, astfel, pe cei mici.

„Nu este o realitate că această tulpină infectează cu predilecţie şi mai virulent copiii. Datele care tocmai ce v-au fost prezentate nu sugerează încă, în acest moment, acest lucru. Copiii pe care îi avem infectaţi au forme de îmbolnăvire uşoară şi medie. Doi: copiii care sunt în prezent infectaţi, în mod clar au venit infectaţi în şcoală, din simplul motiv că încă nu a trecut o perioadă de incubaţie. Trei: ca să ne protejăm copiii, trebuie ca noi, părinţii, să avem grijă să-i protejăm, vaccinându-ne noi pe noi şi atunci se face, în mod normal, acea strategie de cocon în care toţi membrii familiei sunt vaccinaţi, în jurul copilului. Dacă toată lumea ar gândi în acest fel, aceşti copii ar putea să meargă la şcoală, cu riscuri foarte mici să se îmbolnăvească, cu riscul foarte mic să se închidă şcoala”, a afirmat Adriana Pistol sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă.

Ea a apreciat deschiderea şcolilor drept „mai mult decât oportună”

„Şcoala trebuie să meargă fizic. Povestea cu distanţarea între elevi este o poveste. Ea poate să fie distanţă în bancă, în clasă, după care, când pleacă acasă... despre ce vorbim?”, a mai afirmat Adriana Pistol. 

Acesta a afirmat, ca epidemiolog, că „nu există motive medicale care să impună nevaccinarea”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Kelemen Jakob
18.09.2021, 18:55:47

"noi, părinţii, să avem grijă să-i protejăm, vaccinându-ne noi pe noi " Asta-i solutia de a ne pierde viata sa aiba statul ce oferi membrilor LGBT - adica copii ramasi orfani.

-11 (11 voturi)
Titus Livius Titus Livius
18.09.2021, 19:29:04

OK..... stai putin..... nu poti ca timp de luni de zile sa creezi panica si isterie anuntand apocalipsa copiilor pentru ca acum sa spui ca nu este adevarat !!!! Trebuie sa suporti niste consecinte! Daca Ghoerghita a mintit atunci cand anunta apocalipsa copiilor si a tinerilor.... poate minte si acum cand spune ca vaccinul este sigur !!!

-11 (11 voturi)
Creier de cristal
18.09.2021, 19:47:34

Asa o fi, dar mi-e greu sa cred ca intr-o scoala se vor respecta reguli minime gen masca, ceva distantare iar dupa ce se raceste vremea aerisirea incaperilor....iar copiii oricum nu se pot vaccina...

-18 (18 voturi)
dumitru bogdan
19.09.2021, 10:43:02

Știm asta, sau cel puțin eu. Nu prea mai punem botul la știrile panicarde menite sa manipuleze pentru a te injecta sau a injecta copilul. Nu ma așteptăm la recunoașterea acestui fapt. Pana acum ideea era ca victimele sunt copiii. În fiecare zi apar cifrele copiilor din spital și de la ATI. Din fericire, nu a apărut știre morții vreunui copil. Sper sa continue tot asa.

-11 (11 voturi)
A Giap
30.09.2021, 10:52:15

De la inceput s-a spus ca varianta Delta ataca mai virulent copii si tinerii,....>fata de variantele anterioare

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările