Societate

articolul anterior articolul urmator

Directorul CDC din Statele Unite: Şcolile, printre cele mai sigure locuri care există

1
27 Nov 2020 07:52:32
Cătălin Sturza

Directorul CDC, dr. Robert Redfield, crede că şcolile sunt printre „cele mai sigure” locuri unde se pot afla copiii; închiderea şcolilor reprezintă un „răspuns emoţional”, care nu este susţinut de date şi studii.

Dirtectorul Center for Disease Control (CDC) din Statele Unite, dr. Robert Redfield, a afirmat, săptămâna trecută, că şcolile ar trebui să rămână deschise deoarece datele arată că acestea sunt printre „cele mai sigure locuri” unde copiii se pot afla în timpul pandemiei. Dr. Redfield a mai afirmat că iniţiativa de a închide şcolile nu reprezintă decât „un răspuns emoţional”.

„Astăzi avem la dispoziţie date foarte consistente – pe care le-am adunat pe parcursul ultimelor două-trei luni – care confirmă că grădiniţele şi şcolile pot rămâne deschise cu predare fizică şi pot face acest lucru în siguranţă, şi în mod responsabil”, a spus Redfield. „Cazurile de infectare pe care le-am identificat în şcoală – atunci când acestea au fost evaluate am văzut că nu se produseseră în spaţiul şcolii. Se produseseră, de fapt, în comunitate şi acasă”.

„Ar fi contraproductiv din punctul de vedere al sănătăţii publice, şi dpdv al opririi epidemiei, dacă am veni cu un răspuns emoţional, spunând «hai să închidem pur şi simplu şcolile.»”

Citiţi declaraţiile integrale ale dr. Robert Redfield la linkul de aici.  

Ar fi interesant dacă aceste afirmaţii ar ajunge şi pe la autorităţile de la noi. Pe de altă parte, am văzut multe
rapoarte, studii şi opinii alte opinii ale unor specialişti care fie nu au ajuns, fie au fost ignorate de aurorităţile de la noi. Măsurile haotice şi răspunsurile pur emoţionale par să fie specialitatea noastră, şi atunci de ce nu am închide pur şi simplu şcolile, ca să se vadă că „facem ceva”? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

John Yossarian
27.11.2020, 14:39:38

Scolile din U.S. nu sunt la fel ca scolile din romania. Nici la marimea fizica a claselor, nici la compartimentare, nici la sistemele de ventilatie, etc. >> „Cazurile de infectare pe care le-am identificat în şcoală – atunci când acestea au fost evaluate am văzut că nu se produseseră în spaţiul şcolii. Se produseseră, de fapt, în comunitate şi acasă”. O fi adevarat sau nu, dar nu chiar asta este problema ca aduci persoane infectate si le pui la gramada cu altii copii? O fi situatia acceptabila datorita ratiei mici de infectati la sanatosi, dar cand ratia creste, se vor schimba datele problemei de pe-o zi pe alta. Sunt ~150,000 de cazuri noi pe zi, in fiecare zi in U.S. Nu o sa dureze mult pana cand si ponderea copiilor scolarizati va creste. Oricum ideea ca aceiasi parametrii s-ar aplica in Romania este absurda.

+7 (7 voturi)
Modifică Setările