DIVORȚ Un cuplu intrat în istorie. Cum a influențat Ioana Tăriceanu cariera fostului prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu (59 de ani) şi soţia sa Ioana (34 de ani) au anunţat ieri că divorţează după opt ani de căsnicie. Liberalul este la al patrulea mariaj eşuat şi are doi copii: Mihai (8 ani), din căsnicia cu Ioana, şi Călin (17 ani), din căsătoria cu a treia soţie, Cornelia.

Călin şi Ioana Popescu- Tăriceanu au trimis ieri presei un comunicat oficial prin care au anunţat că au decis de comun acord să divorţeze. Cei doi i-au rugat pe reprezentanţii mass-media să le respecte nevoia de intimitate în această perioadă. În acelaşi comunicat, fostul cuplu a precizat că „anunţul a fost făcut public cu intenţia de a evita speculaţiile de orice natură" şi că „nu vor fi făcute comentarii ulterioare divorţului".

Ioana Tăriceanu este a patra soţie a lui Călin Popescu-Tăriceanu, cei doi având împreună un băiat, Mihai, născut cu câteva luni înaintea căsătoriei civile, care a avut loc în anul 2003, la Budapesta. În 2004, ei s-au căsătorit şi religios. Cu Ioana, fostul premier s-a întâlnit pe Calea Victoriei, în timpul unei manifestaţii organizate de Convenţia Democrată, cu puţin timp înainte de alegerile din 1996. Ioana Tăriceanu este absolventă a Facultăţii de Drept, iar în prezent profesează ca notar public.

În faţa judecătorului

Chiar dacă au anunţat că au decis de comun acord să divorţeze, pe cei doi legea îi obligă să ajungă în faţa unui judecător, care trebuie să decidă cu cine va rămâne copilul pe care îl au. Instanţa va decide şi modul în care se vor împărţi bunurile comune. Conform declaraţiei sale de avere, în timpul căsătoriei, Călin Popescu Tăriceanu a obţinut patru terenuri: unul în Năvodari, judeţul Constanţa, trecut şi pe numele Ioanei, două în Bucureşti, cumpărate în comun de ambii soţi şi unul ce face obiectul unei donaţii. Tot în perioada mariajului cu Ioana, fostul premier a deschis mai multe conturi, cel mai mare, de 200.000 de euro.  

Scenarii din 2008

Zvonuri privind posibilul divorţ al celor doi au apărut de mai multe ori în presă. În 2008, primele astfel de speculaţii erau infirmate chiar de Călin Popescu-Tăriceanu pe blogul personal. Într-o postare datată 19 noiembrie, el le răspundea jurnaliştilor care au publicat informaţia: „O speculaţie fără niciun parfum de credibilitate, o ştire falsă, confecţionată pentru a lovi în mine, în campanie electorală". La acea vreme, Călin Popescu-Tăriceanu considera ştirea privind un posibil divorţ drept „un atac nefondat la adresa lui" şi spunea că, deşi s-a obişnuit cu astfel de atacuri murdare, soţia lui, Ioana, şi cei doi băieţi, Mihai şi Călin, nu „ar trebui implicaţi în astfel de jocuri electorale".

De altfel, pe lângă gesturile tandre, Tăriceanu nu scăpa nicio ocazie să-şi laude soţia, atât în public, cât şi pe blog. „Este persoana care mă susţine şi care îmi respectă toate deciziile luate în carieră", afirma Tăriceanu într-una dintre apariţiile sale mondene. „În mijlocul familiei reuşesc realmente să mă destind, să mă relaxez şi să mă detaşez de toate problemele zilnice. Ca şi în viaţa fiecărui român, familia mea ocupă un loc important. Am o soţie minunată, Ioana, şi doi băieţi: Mihai şi Călin", este mesajul care trona şi ieri pe blogul liberalului.

Cele patru soţii

Pasionat atât de motociclete, de maşini, cât şi de femei, Tăriceanu se află deja în faţa celui de-al patrulea divorţ. Fostul premier este cunoscut însă pentru relaţiile bune pe care le-a păstrat cu fostele soţii. De altfel, două dintre acestea i-au şi păstrat numele după divorţ, Livia şi Cornelia. Înainte de acestea, Tăriceanu a mai fost căsătorit pentru o scurtă perioadă de timp cu o colegă de facultate.

În prezent, Livia Tăriceanu, care i-a fost alături 12 ani, este membră în Consiliul de Administraţie al SIF Muntenia. Ea a intrat în afaceri şi deţine un conac transformat în pensiune ecologică şi o cramă, la Urlaţi, Prahova. În perioada căsniciei dintre fostul premier şi Cornelia Tăriceanu, cea de-a treia soţie, el a pus bazele numeroaselor afaceri pe care le deţine şi în prezent.

"Călin şi Ioana Popescu- Tăriceanu anunţă oficial decizia de a divorţa de comun acord şi roagă presa din România să respecte nevoia de intimitate în această perioadă.''
comunicatul soţilor Tăriceanu

Complimentată de Mick Jagger

image

În 2007, înaintea concertului Rolling Stones de la Bucureşti, Tăriceanu a avut o întâlnire cu membrii trupei, în cortul acestora, amplasat la Stadionul Naţional. Membrii trupei, printre care şi solistul Mick Jagger (foto), i-au transmis premierului admiraţia lor pentru Ioana, despre care au spus că este „foarte frumoasă".

Ce rol a avut Ioana în cariera fostului premier

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a oficializat relaţia cu Ioana în decembrie 2003, chiar cu câteva luni înainte de a fi numit premier. La începutul mandatului de prim-ministru, Ioana a fost o prezenţă discretă la braţul soţului ei, în deplasări oficiale, fără să-şi treacă în cont gafe diplomatice. Absolventă a Facultăţii de Drept, Ioana a depus în ianuarie 2008 jurământul ca notar public. În 2007, ea a fost admisă la concursul pentru ocuparea postului de notar, obţinând media 9,60. Calitatea prin care s-a făcut însă remarcată a fost cea de preşedinte al Fundaţiei „Copii Sănătoşi". În 2008, Ioana Tăriceanu a avut mai multe întrevederi cu oameni politici şi ambasadori şi chiar a fost invitată oficial de soţia premierului britanic Gordon Brown, la o întrevedere la Londra, cu tema copiilor cu malformaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite