Doar 1% din populaţia ţărilor sărace a avut acces la serurile anti-COVID. 75% din vaccinuri, administrate în 10 ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Tedros Adhanom Ghebreyesus. FOTO EPA-EFE
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Tedros Adhanom Ghebreyesus. FOTO EPA-EFE

Inechitatea scandaloasă în distribuţia vaccinurilor întreţine pandemia de COVID-19, a declarat, luni, şeful OMS. Acesta a stabilit noi obiective pentru protejarea oamenilor din ţările sărace.

Nicio ţară nu trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent de rata de infectare sau de vaccinare, atât timp cât virusul SARS-CoV-2 şi variantele sale se răspândesc în altă parte, a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Digi24

„Lumea rămâne într-o situaţie foarte periculoasă. Până în prezent, au fost raportate mai multe cazuri în acest an decât în ​​tot anul 2020. În funcţie de tendinţele actuale, numărul deceselor va depăşi totalul anului trecut în următoarele trei săptămâni. Acest lucru este foarte tragic”, a declarat Tedros la deschiderea adunării anuale a miniştrilor Sănătăţii din 194 de state membre.

Acesta a mai precizat că peste 75% din toate vaccinurile au fost administrate în doar 10 ţări, iar acest lucru înseamnă că un grup mic de ţări care produc şi cumpără majoritatea vaccinurilor din lume controlează soarta restului lumii. Tedros a cerut ca ţările mai dezvoltate să doneze vaccin către COVAX, deoarece „Acest lucru este crucial pentru a opri pandemia”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite