Societate

articolul anterior articolul urmator

Doar 12 paturi la ATI pentru bolnavi de COVID-19 în toată ţara

0
25 Sep 2021 13:46:54
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În data de 25 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1251 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 265  de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.
 
La nivel naţional sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt  3 paturi libere la acest moment.
 
Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
 
Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.
*
Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
 
Bucureşti-3
Constanţa-2
Galaţi- 1
Harghita-2
Sibiu -4

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările