Doar 6 paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

În România  există la acest moment 6 paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

În data de 12 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.725 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, 1.733 sunt ocupate în acest moment. 

În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 163 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 6 paturi libere de ATI, 1 în judeţul Braşov, 2 în Bucureşti, 3 în judeţul Timiş, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. 

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite