Doi militari români, răniţi în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Doi militari români au fost răniţi, miercuri, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare, în urma declanşării unui dispozitiv exploziv improvizat. Cei doi primesc tratament de specialitate la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, fiind în stare stabilă.

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecţia Forţei "Golden Lions” au fost răniţi, miercuri, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine ResistantAmbushProtected / autovehicule rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanşat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniţi sergentul Adrian Ioan Czifrak şi caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

"Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona şi acţionând de urgenţă pentru acordarea primului ajutor militarilor răniţi şi evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniţi, aflaţi în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalţi trei membri ai echipajului sunt evaluaţi medical, conform cerinţelor standard aplicabile în aceste situaţii. Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecţia Forţei şi urmăresc evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi", au transmis reprezentanţii MApN.

Militarii arădeni au fost dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan în luna august, pentru o misiune de şase luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite