Domnule Butunoiu, le-aţi sfătui pe fiicele dumneavoastră să facă cvasi-prostituţie pe gratis?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Articolul de zilele trecute, „Cum gândesc studentele”, a fost prilej de multe comentarii, de la înjurături seci, monosilabice, până la analize şi argumentaţii întinse. Puţine de la studenţi şi tineri absolvenţi, cele mai multe de la cei înfipţi bine, sau chiar trecuţi prin viaţă, dispuşi să contribuie la biblioteca de concluzii a comunităţii.

Unul dintre aceste comentarii mi-a rămas în minte mai mult decât celelalte. O duduie cu cariera de succes (şi-a descris-o în detaliu ca să dea greutate demonstraţiei) mă întreabă:

Aveţi fiice dle Butunoiu? Le-aţi sfătui să facă cvasi-prostitutie pe gratis pentru un job? Sunt tare curioasă.

Nu i-am răspuns, însă femeia nu mi-a dat pace:

„Aţi ocolit cu grijă răspunsul «aţi încuraja fiica (fiicele) să facă hostess neplătit?» E clar că NU. Aşa că îmi menţin părerea că tot ce am scris mai sus este corect şi justificat.”

Nu ştiu de unde a dedus ea că NU (şi subliniat!), că din tot ce am scris eu, atâţia ani de zile, crezusem că se înţelege altceva...

Ca să sintetizez şi să fiu mai uşor de înţeles, dacă fiica mea s-ar decide să facă cvasi-prostituţie şi mi-ar cere sfatul dacă să o facă gratis sau pe bani, aş opta pentru prima variantă, fără să stau pe gânduri.

Dacă mi-aş încuraja fiica (fiicele) să facă hostess neplătit? Da, le-aş încuraja să facă hostess, şi încă multe alte lucruri neplătite! Iar între a face hostess gratis la un muzeu sau la un concert de la Festivalul Enescu şi unul pe bani la o promoţie de caşcaval în Metro, m-aş întrista foarte tare să aleagă pe al doilea. Iar dacă aş vedea-o la un sampling de ţigări, m-ar apuca o depresie din care nu ştiu dacă aş mai putea ieşi vreodată.

Nu aş vrea să am nişte copii „hipercompetitivi” în ale businessului, care să vrea să ajungă bogaţi altfel decât din întâmplare...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite