Domnule Preşedinte, ştiu unde-s banii dumneavoastră

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnule Preşedinte, sunteţi fericitul câştigător al unui premiu în valoare de 1,5 miliarde de euro, pe care îi puteţi folosi pentru investiţii.

Serios! V-aţi smiorcăit în auto-interviul pe care (vi) l-aţi acordat Rodicăi Culcer, la 8 septembrie, la TVR, că vă trebuie neapărat 1,5 miliarde de euro pentru investiţii, în 2011, şi nu aveţi de unde să-i luaţi, decât tot din bugetul de pensii şi şomaj. Aţi spus că altfel nu ştiţi cum se va putea construi măcar un kilometru de autostradă în România. Serios? Nu ştiţi cum? Întreabaţi acum! De exemplu, puteţi să-i săriţi de la caşcaval, anul viitor, pe drumarii de suflet ai dumneavoastră, ăia... Căşuneanu, Umbrărescu&Co. şi să dezvoltaţi nişte parteneriate public-private pentru construcţia de autostrăzi. Nu vă trebuie niciun ban. Vin investitorii (chinezi, arabi, chiar francezi - cum ar fi compania Vinci!?), care stau pe un purcoi de bani pe la Beijing sau Abu Dhabi şi nu au unde să-i investească. Construiesc şoseaua, pun taxă de autostradă şi îşi recuperează banii.

Nuuu, dar în acest mod regii asfaltului ar muri de foame, nu? I-aţi plâns de milă ministrului remaniat al Transporturilor, Radu Berceanu, că nu are bani de cofinanţare şi din cauza asta nu a atras fonduri europene. Serios? Când Uniunea Europeană îţi pune la dispoziţie 30 de miliarde de euro, îţi aprobă nouă miliarde şi tu abia atragi 0,82 miliarde, înseamnă că eşti cel mai incompetent Guvern din istorie. Privatizaţi companiile de stat şi faceţi rost de 1,5 miliarde pentru investiţii. Guvernul a anunţat că va vinde, prin intermediul bursei, acţiuni ale unor companii importante (Petrom, Transelectrica, Romgaz) pe care le mai deţine în portofoliu.

Ar obţine un miliard de euro. Ne mişcam şi noi mai cu talent? Nu e suficient! Lăsaţi micii întreprinzători să se poată mişca în economie. Creşterea taxelor şi a impozitelor nu face altceva decât să-i mute şi pe ultimii antreprenori cinstiţi în economia gri şi neagră. Aţi vorbit de un deficit la bugetul de pensii de 3,2 miliarde de euro. Păi, ştiţi cine face acest deficit? Companiile de stat care, la 30 iunie 2010, aveau datorii la bugetul de pensii de aproximativ un miliard de euro. Aici sunt banii dumneavoastră, domnule Preşedinte! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite