Dosar penal deschis după ce la un centru de dializă din Capitală au murit 15 persoane în urma infectării cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii din Sectorul 6 au deschis un dosar penal în care cercetează posibile fapte de zădărnicire a combaterii bolilor, în anchetă fiind vizat un centru privat de dializă. Potrivit acuzaţiilor, din cauza nerespectării de către unitatea medicală, a dispoziţiilor legate de prevenirea răspândirii COVID-19, ar fi fost infectate 74 de persoane, dintre care 15 au decedat

Potrivit informaţiilor din presă ar fi vorba de centrul privat de dializă Diaverum.

”S-a reţinut că o unitate medicală din Bucureşti nu a respectat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, fapt care a condus la infectarea cu COVID-19 a unui număr de 74 de persoane, dintre care 15 au decedat”, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Ancheta este încă în faza urmăririi penale ”in rem”, ceea ce înseamnă că nimeni nu a fost pus sub acuzare. Procurorii verifică doar fapte.

Acelaşi centru, în luna martie, a fost amendat cu 30 de mii de lei şi i s-a ales cu spuspendarea activitatăţii în urma unei anchete epidemiologice coordonate de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite