Două noi droguri, puse sub control în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două noi droguri au fost puse sub control în România, informează Agenţia Naţională Antidrog. MT-45 şi Acriloilfentanilul au intrat pe lista de substanţe interzise.

Potrivit ANA, pe 15 noiembrie 2017, în Jurnalul oficial al UE, a fost publicată Directiva 2017/2103 de modificare a Deciziei-cadru 2004/757/JAI a Consiliului, pentru a include noi substanţe psihoactive în definiţia termenului „drog” şi de abrogare a Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului.

Din analiza anexei la directivă, a rezultat că cele două substanţe, MT-45 şi şi Acriloilfentanilul, nu se regăsesc pe tabelele anexă ale Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri cu modificările şi completările ulterioare, act legislativ naţional în materia prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri.

Proiectul de lege promovat de Guvernul României a parcurs procedura parlamentară, fiind adoptat în forma iniţiată atât de Senatul României, cât şi de Camera Deputaţilor, for decizional, în conformitate cu dispoziţiile legale, transmis spre promulgare Preşedintelui României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite