Două persoane aflate în moarte cerebrală au salvat vieţile a nouă români, datorită unor transplanturi de organe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, o altă familie îndurerată a donat organele rudei a cărei viaţă nu a mai putut fi salvată. Foto: Arhivă
La Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, o altă familie îndurerată a donat organele rudei a cărei viaţă nu a mai putut fi salvată. Foto: Arhivă

Nouă pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă, datorită unor transplanturi de organe a anunţat, miercuri, Agenţia Naţională de Transplant (ANT). Toate intervenţiile au avut loc timp de 24 de ore în spitale din Capitală.

„Nouă români au primit şansa unui nou început. Nouă vieţi, salvate în 24 de ore! Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Două familii din Bucureşti au înţeles că durerea lor poate fi transformată într-un alt început pentru semenii aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare. Astfel, nouă pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă în ultimele 24 de ore. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără gestul altruist făcut de aceste două familii care, deşi au pierdut pe cineva foarte drag, au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi  şi nici fără efortul deosebit al echipelor medicale implicate în activitatea de transplant, de la donare la transplant”, a informat miercuri Agenţia Naţională de Transplant pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ANT, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucuresti, familia unei paciente aflată în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi şi, astfel, trei pacienţi au primit viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, alţi doi se vor bucura de vedere prin transplant de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare. 

„Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Floreasca a făcut dovada profesionalismului, alături de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat şi rinichi, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti pentru cornee şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina”, a transmis ANT. 

Conform sursei citate, aproape în acelaşi timp, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, o altă familie îndurerată a donat organele rudei a cărei viaţă nu a mai putut fi salvată. Astfel, alte patru destine au fost schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant renal şi cornee. 

„Alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Sf. Pantelimon Bucureşti - prima verigă din această activitate atât de complexă şi sensibilă. Este prima acţiune de coordonare transplant care s-a realizat anul acesta la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti. Echipa Institutului Clinic Fundeni a realizat prelevarea rinichilor, iar cea a Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti a încheiat prelevarea corneei”, a mai anunţat Agenţia Naţională de Transplant.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite