Societate

articolul anterior articolul urmator

Dr. Beatrice Mahler: „Vinderea de Covid-19 înseamnă şi complicaţii extrem de diversificate. Această boală produce o traumă”

8
12 May 2021 14:52:18
Autor: Maria Ţaga
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Scăderea numărului de cazuri pe secţia de COVID-19, permite reorganizarea secţiilor, dar şi deschiderea unui compartiment pentru pacienţii care au nevoie de reabilitare după boală, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahnler, pentru Digi24.

Mai precis, la secţia Covid din cadrul Instituluilui, care are, în total, 80 de paturi, sunt internaţi aproximativ 50 de persoane, 90% dintre ei având forme severe. Din această cauză, este necesar înfiinţarea unui compartiment pentru a ajuta persoanele după ce s-au vindecat, consecinţele bolii fiind pe termen lung.

Această scădere a numărului de cazuri ne permite să reorganizăm secţia COVID şi, sper eu de mâine (joi -  n.r.), să putem deschide un compartiment pentru pacienţii care au nevoie de reabilitare post-COVID, pentru că presiunea la internare pentru aceşti pacienţi şi pacienţii cu boli cronice este extrem de mare în acest moment.

Este nevoie de reevaluare la pacientul post COVID nu doar din perspectiva afectării pulmonare. Complicaţiile pe care le presupune sindromul <long COVID> sunt extrem de diversificate, pacienţii au nevoie de consult cardiologic, de consiliere psihologică, pentru că trecerea prin această boală produce o traumă extrem de importantă nu doar prin spitalizarea îndelungată, ci şi prin sechelele pe care le lasă şi care nu îţi permit reluarea activităţii de dinainte de boală. Această modificare a stării de sănătate este extrem de greu de acceptat pentru că se produce brusc şi practic impactul emoţional este dificil de trecut de către pacient", a declarat medicul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Azzumbo Jo
12.05.2021, 14:59:38

Vindecarea, boss! Vindecarea, nu vinderea. :)

+3 (5 voturi)
defu gabi
12.05.2021, 15:23:34

Deci e "vinderea"... Am crezut ca nu vad bine, neavand ochelarii pusi... Daca tot e de vanzare, cat e kilogramul?!

-2 (4 voturi)
Azzumbo Jo
12.05.2021, 16:33:29

defu gabi in cazul tau, e gratuit :)

+4 (8 voturi)
Deumos
12.05.2021, 19:09:19

De ce nu se face o testare gratuita a anticorpilor la nivel de populatie? Pentru ca se spune ca vaccinul a dus considerabil la rata imbolnavirilor de covid19, dar vaccinul merge in paralel cu "vaccinarea" pe cale naturala a populatiei, care ramane cu anticorpi. Ca sa aiba tupeul sa spuna ca vaccinul este cel care a dus la aceasta scadere, ar trebui sa arate ca restul populaiei nu are inca anticorpi, ci doar cei vaccinati, si cei cativa, foarte putini fata de intreaga populatie, care au trecut prin boala spitalizata. Mai exista inca nestiutul procent de imunizati dupa un covid asimptomatic, care nici nu este luat in seama, dar care este exact cel care a dus la rata in scadere a infectarilor.

-3 (5 voturi)
Deumos
12.05.2021, 19:15:27

Erata: "ca a redus considerabil rata"

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările