Dr. Beatrice Mahler: „Vinderea de Covid-19 înseamnă şi complicaţii extrem de diversificate. Această boală produce o traumă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Scăderea numărului de cazuri pe secţia de COVID-19, permite reorganizarea secţiilor, dar şi deschiderea unui compartiment pentru pacienţii care au nevoie de reabilitare după boală, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahnler, pentru Digi24.

Mai precis, la secţia Covid din cadrul Instituluilui, care are, în total, 80 de paturi, sunt internaţi aproximativ 50 de persoane, 90% dintre ei având forme severe. Din această cauză, este necesar înfiinţarea unui compartiment pentru a ajuta persoanele după ce s-au vindecat, consecinţele bolii fiind pe termen lung.

Această scădere a numărului de cazuri ne permite să reorganizăm secţia COVID şi, sper eu de mâine (joi -  n.r.), să putem deschide un compartiment pentru pacienţii care au nevoie de reabilitare post-COVID, pentru că presiunea la internare pentru aceşti pacienţi şi pacienţii cu boli cronice este extrem de mare în acest moment.

Este nevoie de reevaluare la pacientul post COVID nu doar din perspectiva afectării pulmonare. Complicaţiile pe care le presupune sindromul <long COVID> sunt extrem de diversificate, pacienţii au nevoie de consult cardiologic, de consiliere psihologică, pentru că trecerea prin această boală produce o traumă extrem de importantă nu doar prin spitalizarea îndelungată, ci şi prin sechelele pe care le lasă şi care nu îţi permit reluarea activităţii de dinainte de boală. Această modificare a stării de sănătate este extrem de greu de acceptat pentru că se produce brusc şi practic impactul emoţional este dificil de trecut de către pacient", a declarat medicul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite