Societate

articolul anterior articolul urmator

Medicul Emilian Imbri: E clar că libera circulaţie va aduce toate tulpinile de SARS-CoV-2 care vor mai fi descoperite

1
5 Mar 2021 18:36:20
Autor: Daniela Serb
Tulpinile nou apărute au fost identificate şi în România FOTO Arhivă
Tulpinile nou apărute au fost identificate şi în România FOTO Arhivă

Managerul Spitalului "Victor Babeş", Emilian Imbri, a declarat că este important ca oamenii să continue să se protejeze în faţa infecţiilor cu SARS-CoV-2. Declaraţia a făcută în contextul în care, în România, au fost identificate primele două cazuri de infecţie cu tulpina sud-africană.

"Ce trebuie să reţinem e că aceste tulpini se multiplică, se transmit, că nu vin pe calea aerului, ci sunt purtate de oameni. Transmiterea e aerogenă, dar vectorul e omul. Libera circulaţie e clar că va aduce şi toate tulpinile care vor mai fi descoperite. Vreau să subliniez că suntem la început de creştere, de val 3. Ceea ce în alte ţări se apropie de vârf, noi am început să simţim creşterea numărului de infectări. Indiferent ce fel de tulpină ei, o să vedeţi că tulpina sud-africană o să fie la fel de numeroasă ca cea englezească şi restul formelor”, a spus Emilian Imbri, la Digi24
 
Indiferent ce tulpină ar fi, acest virus dă o boală în faţa căruia nu ştim cu va reacţiona organismul. ”Încă un amănunt esenţial: nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum. Singurele medicamente se dau ca să oprim înmulţirea, să o încetinim în organism şi practic ne limităm la a şti foarte puţine lucruri încă şi a nu şti foarte multe despre ce se va întâmplă în viitor. Ceea ce trebuie să facem e să ne protejăm să nu uităm că vaccinarea e o formă prin care ne întărim organismul, dar că încă suntem expuşi în a lua această boală", a mai spus Emilian Imbri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Constantine Constantine
5.03.2021, 20:00:55

Si este la fel de clar ca vaccinul facut pentru tulpina initiala nu va acoperi noile tulpini deoarece glico proteina isi modifica genomul.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările