"Ce trebuie să reţinem e că aceste tulpini se multiplică, se transmit, că nu vin pe calea aerului, ci sunt purtate de oameni. Transmiterea e aerogenă, dar vectorul e omul. Libera circulaţie e clar că va aduce şi toate tulpinile care vor mai fi descoperite. Vreau să subliniez că suntem la început de creştere, de val 3. Ceea ce în alte ţări se apropie de vârf, noi am început să simţim creşterea numărului de infectări. Indiferent ce fel de tulpină ei, o să vedeţi că tulpina sud-africană o să fie la fel de numeroasă ca cea englezească şi restul formelor”, a spus Emilian Imbri, la Digi24.
Indiferent ce tulpină ar fi, acest virus dă o boală în faţa căruia nu ştim cu va reacţiona organismul. ”Încă un amănunt esenţial: nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum. Singurele medicamente se dau ca să oprim înmulţirea, să o încetinim în organism şi practic ne limităm la a şti foarte puţine lucruri încă şi a nu şti foarte multe despre ce se va întâmplă în viitor. Ceea ce trebuie să facem e să ne protejăm să nu uităm că vaccinarea e o formă prin care ne întărim organismul, dar că încă suntem expuşi în a lua această boală", a mai spus Emilian Imbri.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Si este la fel de clar ca vaccinul facut pentru tulpina initiala nu va acoperi noile tulpini deoarece glico proteina isi modifica genomul.