Societate

articolul anterior articolul urmator

Dr. Emilian Popovici: Cei vaccinaţi cu doza trei nu au avut reacţii adverse. Nici măcar pe cele de la dozele anterioare

21
23 Sep 2021 14:08:42
Autor: Maria Ţaga
Beneficiarii vor primi adeverinţe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menţionarea celor trei doze efectuate.
Beneficiarii vor primi adeverinţe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menţionarea celor trei doze efectuate.

Vaccinarea cu doza trei de vaccin începe marţi, iar oricine doreşte se poate imuniza. Medicul Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, a declarat că doza trei consolidează protecţia faţă de formele grave de boală, iar oamenii din ţările unde s-a făcut deja nu au avut reacţii adverse.

„Doza trei se poate face după ce trec şase luni de la vaccinarea completă.

Este utilă şi consolidează protecţia faţă de formele grave de boală.

În ţările unde oamenii au făcut deja doza trei nu au fost reacţii adverse sub nicio formă diferite faţă de cele de la dozele precedente. Din discuţiile cu oamenii din zone unde s-a făcut doza trei, a reieşit că nu au avut nici măcar reacţiile obişnuite de la dozele anterioare", a spus Emilian Popovici, transmite Digi24. 

Întrebat dacă doza 3 se va lua în calcul pentru a se considera schema completă de vaccinare, Emilian Popovici a răspuns că se va ajunge cu siguranţă la acest lucru, dar este nevoie de o perioadă de timp, astfel încât să se vaccineze un număr semnificativ de oameni, care să ducă la acest mod de interpretare.

El a adăugat că România este „pe o pantă ascendentă" din punct de vedere al infectării cu Covid-19, iar „creşterea este vertiginoasă".

„Ce se va întâmpla în viitor e legat de cum vor fi luate şi respectate măsurile.

Virusul infectează după oferta care i se face: dacă măsurile sunt nepotrivite, infectarea este mare", a mai spus epidemiologul.

Potrivit Comitetului de vaccinare, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare şi persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Programarea pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de programare la vaccinare.

Beneficiarii vor primi adeverinţe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menţionarea celor trei doze efectuate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Maat
23.09.2021, 14:43:32

Nu mai folositi termenul "imunizare",e o poveste,nu te scapa de contaminare vaccinul.

-6 (22 voturi)
cypros.
23.09.2021, 14:45:52

Ai dreptate dar foarte multi imbecili din Romania nu intelege treaba asta . Sa isi faca politicienii 20 de doze de vaccin . Nu eu??

-7 (23 voturi)
Kosmin Abraham
23.09.2021, 15:31:06

de ce doar 3 doze? de ce nu 60?

-6 (16 voturi)
cypros.
23.09.2021, 14:46:26

Sa isi faca Arahat 20 de doze odata , ca sa ,,vaccinat ,, cu ser fiziologic 100% .

-8 (24 voturi)
dan criu minea
23.09.2021, 15:21:11

Pacientii nu mai aveau reactii adverse deoarece nu mai respirau.Erau gataaaa....Au plecat la doamne ,doamne.

-10 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările