Dr. Mahler, despre evoluţia pandemiei de Covid-19: Săptămâna viitoare va fi o provocare pentru spitalele din Capitală. Acestea sunt suprasolicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Beatrice Mahler, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, se arată îngrijorată de creşterea numărului de cazuri de coronavirus în Bucureşti, precizând că spitalele din Capitală sunt deja suprasolicitate.

Ea spune că, deşi coeficientul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, care poate afecta începerea şcolii, e greu de atins, având în vedere populaţia mare a Capitalei, spitalele sunt suprasolicitate. Săptămâna viitoare va fi o provocare pentru spitalele bucureştene, a avertizat dr. Mahler.

Directorul Spitalului Marius Nasta pune numărul mare de cazuri din Capitală pe seama concediilor şi susţine că evoluţie este îngrijorătoare.

Este „efectul concediilor şi vacanţelor în Bucureşti şi alte judeţe” unde se raportează multe cazuri, a explicat dr. Mahler. „Numărul cazurilor din Bucureşti e îngrijorător. Săptămâna viitoare poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din Bucureşti”, a avertizat ea, în condiţiile în care spitalele din Capitală sunt oricum aproape de capacitatea maximă.

Dr. Mahler a dat exemplu spitalul pe care îl conduce, care se află într-o „fază de platou”, însă cu un număr mare de pacienţi care se internează şi de pacienţi la secţia ATI. „Mulţi se prezintă pentru evaluare şi solicită extrem de mult personalul medical”, a mai spus ea într-o intervenţie la Digi24.

Medicul îi îndeamnă pe cei care prezintă simptome sau au suspiciuni să se prezinte pentru control. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite