Dr. Marius Geantă: Lockdown total în Londra pentru a încetini transmiterea unei tulpini mutante de SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul coronavirus a suferit o mutaţie care îl face mai contagios
Noul coronavirus a suferit o mutaţie care îl face mai contagios

Lockdown-ul total din Londra şi sud-estul Angliei este obligatoriu, pentru a încetini / stopa transmiterea unei tulpini de SARS-CoV-2 care a suferit prea multe mutatii, în timp scurt, fiind identificată la un număr semnificativ de britanici în ultimele săptămâni, scrie dr. Marius Geantă pe pagina sa de Facebook.

Medicul mai spune că evidenţierea tulpinii mutante a fost posibilă prin utilizarea tehnicilor de supraveghere epidemiologică bazată pe genomică (public health genomics).

”Datele de până acum ne arată că noua tulpină se transmite mai repede, dar nu se pot face corelaţii între infectarea cu aceasta şi creşterea mortalităţii sau o posibila scădere a eficacităţii vaccinurilor. 

În acest moment, esenţială este limitarea transmiterii acestei noi tulpini - ne aflăm practic în logica de sănătate publică de la începutul pandemiei, când rolul lockdown-ului strict a fost de a stopa transmiterea şi de a “cumpăra” timp pentru ca sistemele de sănătate să se pregătească.”

Potrivit medicului, capacitatea Marii Britanii de a identifica la scară largă noua tulpină arată valoarea tehnicilor de secvenţiere de nouă generaţie pentru sănătatea publică. ”Asistăm la maturizarea acestui domeniu, care iese din zona cercetării şi ajunge nu doar în practica medicală, ba chiar şi în societate”, conchide dr. Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite