Societate

articolul anterior articolul urmator

Dr. Simona Tivadar: „Ţara e confiscată de ţoape şi infractori şi nu ştiu care e o specie mai dăunătoare“

48
27 Apr 2018 20:19:10
Autor: Daniela Serb
Dr. Simona Tivadar, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice Foto Florin Şuler
Dr. Simona Tivadar, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice Foto Florin Şuler

Renumitul medic nutriţionist Simona Tivadar şi-a exprimat, într-o postare pe o reţea de socializare, tristeţea şi neputinţa în faţa exodului înspăimântător al oamenilor capabili şi bine pregătiţi profesional din România către alte zări, în urmă rămânând numai ciurucurile.

Redăm mai jos integral postarea:

„Asta o să fie una dintre rarisimele mele postări de jale: constat în fiecare zi că sunt contemporană cu dispariţia poporului român, aşa cum îl ştiam eu. Cei mai harnici, mai întreprinzători, mai serioşi şi mai blînzi oameni au emigrat si continuă să plece masiv, de la cel mai bun căpşunar sau dulgher până la cel mai bun medic sau cea mai strălucită minte de savant; e un exod înspăimîntător.

Ţara e confiscată de ţoape şi infractori şi nu ştiu care e o specie mai dăunătoare. Din popor au rămas ciurucurile, neputincioşii, nişte dinozauri ca mine şi nişte tineri entuziaşti care ţin şandramaua, să nu ne cadă în cap.
Sigur, actualii conducători nu sunt veşnici. Sigur, în ţara asta bogată şi frumoasă o să vină încet alte neamuri, mai întâi ca să muncească, apoi ca să o asaneze şi să o respecte aşa cum poporul actual nu o face: poate asiatici, poate africani, poate sud-americani, cine ştie? Şi o să existe o altă populaţie, care o să devină un popor în adevăratul sens al cuvântului.
Aş fi preferat să fiu contemporană cu sfârşitul lumii, măcar era aceeaşi soartă pentru toată omenirea. Aşa, mă uit cu jale cum se zbate în chinurile morţii poporul meu în timp ce alte popoare evoluează spre mai bine, capabile să supravieţuiască istericilor sau ticăloşilor efemeri istoric. Probabil noi am ieşit prea secătuiţi de puteri din dictatură ca să facem faţă unei alte pecingini istorice.
Sper să se inventeze criogenia în decursul vieţii mele, mi-aş dori foarte mult să mă trezesc peste două-trei sute de ani şi să văd cine populează aceste pământuri. În ceea ce priveşte sfârşitul, nu mai am nici un dubiu. Şi spun asta fără pic de patetism, rece ca un cercetător care studiază un experiment ştiinţific. Cartea de istorie e nemiloasă, va consemna şi felul în care am decăzut şi cauzele pentru care s-a întâmplat asta. Mi-aş fi dorit să nu se întâmple în decursul vieţii mele“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

Biroul National de Cenzura
27.04.2018, 21:11:47

Aceasta depopulare si perspectiva inlocuirii populatiei cu excedentul demografic din lumea a treia e o drama a Europei intregi nu numai a Romaniei. Pe urma afirmatia ca pleaca cei mai buni si raman ciurucurile e partial adevarata. Daca ne uitam ca presa occidentala e plina de violatori, talhari, escroci si altii ca ei ne dam seama ca ciururile au mers si la export. Sfarsitul civilizatie europene va inseamna si sfarsitul nostru ca popor si cultura dar nu impartasesc optimismul doamnei ca altii mai buni ne vor inlocui. Uitandu-ne la altii si problemele lor tragem concluzii. Pana la urma Karl Marx si ideologia lui relativista ca o otrava si-au atins scopul adica extirparea spiritului traditional European si in final distrugerea acestei mari civilizatii. Intr-adevar sintem martorii unui sfarsit de lume.

+8 (10 voturi)
de peste prut romanul
27.04.2018, 21:23:21

Cine mai e si tzoapa asta cica "renumita " de ne face ciurucuri ?renumita in blocotetzul unde bese noaptea de la frunzele de spanac ,ce-o fi la curu ei sa fie la botul lui verne ! vorba lui stela popescu Dumnezeu s-o odihneasca : huideo matracuco !

-23 (29 voturi)
Hairy Potter
27.04.2018, 22:16:35

Mi-e rusine, "de peste prut romanul" ca sunt contemporan cu tine, si, mai mult, ca vorbim aceeasi limba.

+16 (18 voturi)
ciclopus ciclopus
27.04.2018, 21:46:21

D-nă doctor,în sănătate sunt o mulțime covârșitoare de medici,, infractori și țoape,,care confiscă viața semenilor lor:dacă nu le dai fac totul de mîntuială și te lasă să mori.Uite cum dispar oameni din poporul român Nu mai fă filozofie ieftină și vezi de ocupația ta și șleahta de medici corupți care nu respectă țara .Nu face pe lupul moralist!Eu nu vorbesc din auzite.Nu mai dați vina pe alții!Comparați munca medicilor români pe pacienții din România cu munca medicilor din Italia sau Germania pe pacienții din țările respective inclusiv românii care sunt în acele țări .Atunci veți vedea unde sunt multe,, țoape și infractori,,!Aveți curaj?Cât despre situația actuală la sănătate și educație: stăm foarte prost.

-4 (16 voturi)
Shenghen Alikianos
27.04.2018, 22:17:22

Cu durere trebuie sa recunosc faptul ca doamna doctor are dreptate. Ajunge sa ne uitam spre parlament, guvern, agentii ale statului roman si sa avem confirmarea celor afirmate. Unii nu inteleg altii refuza sa accepte dar sfarsitul pare de neoprit.

+8 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (48)

Modifică Setările