Societate

articolul anterior articolul urmator

Dr. Streinu Cercel: Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor infectaţi să crească. Rezultatele restricţiilor se văd în medie după şase săptămâni

14
24 Oct 2021 13:10:00
Autor: News.ro

Medicul Adrian Streinu Cercel a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă în cadrul Maratonului vaccinării de la Bucureşti, că medicii se aşteaptă ca numărul oamenilor infectaţi cu SARS CoV-2 să crească în perioada următoare şi a subliniat că rezultatele restricţiilor care vor intra în vigoare de luni se vor vedea abia după şase săptămâni. Streinu Cercel a declarat şi că ar trebui să înceapă testarea „la fiecare scară de bloc”.

„Din păcate, la rata de transmitere pe care o cunoaştem, în momentul de faţă, noi ne aşteptăm ca numărul pacienţilor infectaţi să crească. Ceea ce evident, reiese dintr-un calcul simplu. Dacă pentru tulpina iniţială, cea din Wuhan, aveam o rată de transmitere de 1 la 3, în momentul de faţă este 1 spre 10. Ca atare, la nivelul fiecărei persoane care este pozitivă, trebuie să mai calculăm 8-10 în spate care sunt asimptomatici şi de care nu se ştie. Asta este regula simplă. Evident că a trebuit să fie luate nişte măsuri ca să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, că ăsta este rolul măsurilor, dar mai mult decât atât, aş mai zice că trebuie să mai facem un lucru şi anume să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să mai dăm oamenilor o şansă să fie diagnosticaţi din prima pentru că cu cât acest diagnostic este mai precoce, cu atât şansa de supravieţuire creşte considerabil”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel. 

Întrebat ce înseamnă ”la fiecare scară de bloc”, medicul a explicat că epidemiologii ar trebui să iasă în stradă pentru a testa fiecare om şi a preveni astfel transmiterea virusului. 
„Lumea din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului. Din om în om. Asta este. Vrem să scăpăm mai uşor şi fără victime? Asta va trebui să facem. Nu? Atunci ne vom limita la  ceea ce avem şi să nu ne mirăm”, a declarat Streinu Cercel. 

Medicul a mai declarat că rezultatele restricţiilor ce vor intra de luni în vigoare se vor vedea peste şase săptămâni, acum România fiind ”spre un platou”. 

„Rezultatele unor astfel de restricţii se văd în medie după şase săptămâni. Şi este uşor de calculat pentru că luaţi în calcul o incubaţie de circa 14 zile, la care se mai pune încă  o săptămână, deci 21 de zile, interval în care te uiţi să vezi care este dinamica infectărilor. Şi atunci asta se multiplică cu un coeficient şi undeva la şase săptămâni de zile ar trebui  să fim pe o pantă net descendentă. Deocamdată suntem spre un platou”, a declarat Adrian Streinu Cercel. 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

corcoduşă
24.10.2021, 13:40:15

Deja am intrat în platou și urmează scăderea naturală a nr. de infectări, am ascultat de mai multe ori la radio, de acum o săptămână. Restricțiile au fost luate pentru a se suprapune cu scăderea naturală a nr. de infectări, pt.a-și justifica Arafat și alții măsurile abuzive, politice și stimulate financiar (șpăgi) de firmele de vaccinuri.

-7 (11 voturi)
corcoduşă
24.10.2021, 13:42:13

Mai mult de 15 studii au demonstrat puterea imunității dobândite prin trecerea prin boală. Un studiu implicând 700.000 de persoane, efectuat în Israel în urmă cu două săptămâni, a constatat că persoanele infectate anterior au fost de 27 de ori mai puțin susceptibile de a face o a doua infecție Covid simptomatică decât cele vaccinate. https://www.timpul.md/articol/noi-dovezi-confirma-puterea-imunitaii-naturale-dobandite-in-urma-infectarii-cu-noul-coronavirus-166994.html

-6 (10 voturi)
corcoduşă
24.10.2021, 13:44:05

Această concluzie confirmă rezultatele unui studiu realizat în luna iunie de centrul medical academic american Cleveland Clinic asupra unui grup de lucrători medicali (care sunt adesea expuși la virus), în care nici unul dintre cei care au avut anterior un rezultat pozitiv la testul Covid nu s-a reinfectat.

-6 (10 voturi)
corcoduşă
24.10.2021, 13:45:17

Autorii studiului au ajuns la concluzia că este puțin probabil ca „persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 să aibă vreun beneficiu de pe urma vaccinării anti-Covid-19”. Un alt studiu, realizat în luna mai la Universitatea din Washington, a arătat că până și o formă ușoară de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a generat o imunitate de lungă durată, informează publicația The Pulse.

-6 (10 voturi)
corcoduşă
24.10.2021, 13:46:35

Există chiar și date științifice care arată că persoanele care au fost infectate cu coronavirusuri anterioare, multe dintre acestea fiind răceala și gripa comună, pot avea, de asemenea, o oarecare protecție împotriva infectării, a formelor severe de boală și a morții. Un studiu publicat în martie 2021 sugerează că majoritatea adulților sănătoși din British Columbia, Canada, au imunitate la Covid-19, în ciuda faptului că unii dintre ei nu au fost niciodată infectați cu acesta. https://www.timpul.md/articol/noi-dovezi-confirma-puterea-imunitaii-naturale-dobandite-in-urma-infectarii-cu-noul-coronavirus-166994.html

-6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările